Hoşgeldiniz  

TÜRE’YE BİR DARBE DE BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDEN

admin | 09 Ocak 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur’da yapılması planlanan Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ani bir kararla Gülnar’a alınmasının yankıları sürüyor. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından partisiyle yaşadığı sıkıntıları iyice ayyuka çıkan MHP’li Türe’ye bir darbe de Büyükşehir’den geldi.

meclistoplantisigulnar

15 Temmuz darbe girişiminde Anamur Cumhuriyet Savcılığı tarafından kalkışmayı önceden bildiği iddiasıyla sorgulanan ve serbest bırakılan MHP’li Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, sorgulamanın ardından partisi tarafından kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti.

 

Türe’ye sorgusu sırasında destek veren MHP Anamur ilçe yönetimi de İl Başkanlığı tarafından lağvedilmişti.

 

ANAMUR’A KAYYUM İDDİASI

 

15 gün önce kamuoyunda dolaşan bir iddia da Mersin gündemini sallamıştı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin İçişleri Bakanlığınca hakkında düzenlenen  raporla görevden alınarak yerine Kayyum atanacağı iddia edilmişti.

 

“ANAMUR’DA DEĞİL, GÜLNAR’DA TOPLANIYORUZ”

 

Geçtiğimiz ay gerçekleştirilen Büyükşehir Meclisi’nde alınan bir kararla Ocak ayı Meclis toplantısı Anamur’da yapılacaktı. Bu kapsamda ev sahipliğine hazırlanan Anamur Belediyesi Özel Kalemi, tüm Büyükşehir Meclis üyelerini arayarak eşleriyle birlikte kente davet etmişti. Ancak son dakikada yapılan değişiklikle Meclis toplantısı Anamur’da değil, Gülnar’da gerçekleştirildi.

 

Bu ani değişikliğe tepki gösterdiği iddia edilen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ve bazı Anamurlu meclis üyelerinin Gülnar’a gitmediği öğrenildi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle