Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE “ÇİZİLEN” YÖNETİCİLER KİMLER?

admin | 21 Eylül 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti Mersin İl Teşkilatı’nda yaklaşan il ve ilçe kongresi öncesinde revizyon çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Ak Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Ahmet Koca il teşkilatı ve milletvekilleriyle bir araya geldi.

21 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilen Ak Parti Büyük Kongresi’nde yeniden Genel Başkanlık koltuğuna oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongrede yaptığı konuşmada revizyon yapılacak açıklamasının ardından Mersin teşkilatında da herhangi bir revizyon yapılıp, yapılmayacağı merakla bekleniyor.

 

Geçtiğimiz hafta ilçe kongreleri öncesinde Çamlıyayla, Mut ve Bozyazı İlçe başkanlarına aday olmayın uyarısı yapılmıştı. Diğer başkanlıklarını sürdürecek olan diğer ilçe başkanları da kongre tarihlerini kamuoyuyla paylaşmıştı.

 

Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik’le ilgili de özellikle sosyal medya üzerinden “gidecek, kalacak” tartışmaları sürerken, il kongresi öncesinde Mersin teşkilatında hareketli günler yaşanmaya başlandı. 22. ve 23. Dönem Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Ahmet Koca, Mersin’e gelerek görüşmelere başladı. İlk olarak İl yönetimiyle toplantı yapan Koca, Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan’la da görüşme sağladı. Koca’nın bugün de ilçeleri turlayacağı öğrenildi.

 

ERCİK’LE DEVAM, KİMLER YOLCU?

 

İl yönetimiyle toplantı yapan Koca’nın bu toplantıda Genel Merkez’in yeni yol haritasını anlattığı öğrenildi. Ak Parti Genel Merkezi’nin Mersin’de yola Cesim Ercik’le devam etmek istediği, büyük bir ihtimalle de kongreye kadar büyük ve yeni bir gerekçe yaşanmadığı takdirde bu kararla kongreye gideceği sızan bilgiler arasında.

 

Ancak Ercik’ten genel Merkez’in yönetimde “büyük çaplı” değişim istediği iddiası ise Mersin AK  Parti kulislerinde açıkça dillendirilmeye başlandı. Öyle ki, Cesim Ercik’in bu doğrultuta yeni bir kaç isimle yönetim için görüştüğü bile iddia ediliyor. Ahmet Koca’nın yönetimde yapılacak olan revizyonda belli isimlerin değiştirilmesi gerektiğini İl Başkanı Ercik’e ilettiği, hatta değişmesi istenen isimlerin de Ercik’e verildiği iddia edildi. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda il yönetiminde olup da kamu ihalelerine gelen, amir-memur atamalarına müdahil olan, kurum amirlerine il yönetim kurulu üyeliği nüfuzunu kullanarak baskı yapan, vatandaşlardan yoğun şikayet alan isimlerin tespit edildiği ve bu doğrultuda bazı isimlerin üstünün çizildiği öne sürüldü. 15 Temmuz hain kalkışmasının ardından FETÖ ile iltisaklı isimlerin listelerde olmayacağı zaten ana kriter olarak tüm teşkilatlara çok öncelerden iletilmişti.

 

Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın da Cesim Ercik’le yola devam edilmesi gerektiği ancak il yönetiminde bazı isimlerin değişmesi yönünde Genel Merkez’e öneride bulunduğu daha öncelerde iddia edilmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle