Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN ALİ KIRATLI’DAN CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E “ÖZEL KALEM” BOMBASI: “AT-YAT-KAT ZENGİNLİĞİ!”

admin | 28 Mart 2026 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK PARTİ MERSİN ALİ KIRATLI’DAN CHP’Lİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR’E “ÖZEL KALEM” BOMBASI: “AT-YAT-KAT ZENGİNLİĞİ!”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde patlak veren yolsuzluk operasyonuna dair çok konuşulacak açıklamalara imza attı. Tutuklanan Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ın basına yansıyan dev mal varlığına dikkat çeken Kıratlı, “At, yat, kat zenginlik göstergesidir; biz yatı ve katı gördük, meğer atı da vatandaşa yedirmişler” diyerek ağır bir göndermede bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ın yolsuzluk, rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla tutuklanmasının ardından siyaset cephesinden tepkiler dinmiyor. AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, kamuoyunda infial yaratan “at eti skandalı” ile belediyedeki yolsuzluk operasyonunu birleştirerek Mezitli’de partililerle buluşmasında CHP’li Büyükşehir’e sert eleştiriler yöneltti.

“MARİNADAKİ YATLARI, KATLARI DUYDUK”

Soruşturma dosyasının içeriğine dair basına yansıyan bilgileri değerlendiren Kıratlı, lüks yaşam ve haksız kazanç iddiaları üzerinden şu ifadeleri kullandı:

“Özel Kalem Müdürü yolsuzluktan, rüşvetten, ihaleye fesat karıştırmaktan tutuklandı. Basından okuduğumuz kadarıyla yatlar, katlar, haksızlıkla elde edilmiş bir sürü gayrimenkul ve zenginlikler var ortada. Altından daha niceleri çıkacaktır.”

“AT ETİ SKANDALI İLE ÖZEL KALEM BAĞLANTISI”

Kıratlı, zenginlik göstergesi olarak kullanılan “At, yat, kat” deyimi üzerinden Mersin gündemini sarsan olayları harmanlayarak şunları söyledi:

“Eskilerin bir lafı vardır; zenginlik göstergesi ‘at, yat, kat’ derlerdi. Şimdi biz özel kalemde gördük; adamın yatı varmış marinadaymış, katlarını duyduk, basında okuduk. At yoktu… Meğer atı kesmişler vatandaşa yedirmişler! Biliyorsunuz bir at eti skandalı yaşandı ama ondan önce unutturulmaya çalışan bir skandal daha vardı.”

“DAHA NELER ÇIKACAKTIR?”

Soruşturmanın derinleşmesiyle birlikte çok daha çarpıcı detayların ortaya çıkacağını savunan Ali Kıratlı, belediye yönetimindeki lüks ve şatafat iddialarının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle