Dünya
PAZAR BOMBASI: TOROSLAR’DA DEM’Lİ MECLİS ÜYELERİ, OTURUM BAŞINA ALDIKLARI PARALARI KENDİ HESAPLARINDA DEĞİL, HAVUZDA TOPLUYOR! TOPLANAN BU PARALAR NEREYE GİDİYOR? FLAŞ İDDİA…
Son günlerde CHP ve DEM Parti’nin ittifakının Esenyurt’la ortaya çıkan terör bağlantısı gerekçesiyle kayyum atanacağı iddialarının artması nedeniyle gündemden düşmeyen Toroslar Belediyesi’nde, DEM Partili meclis üyelerinin hak ettikleri huzur hakkını kendi hesaplarına almadığı onun yerine oturum başına aldıkları hak edişlerinin bir havuzda toplandığı iddiası gündemde şok etkisi yarattı. Her meclis üyesi için yatan huzur hakkından elde edilen ödemelerinden elde edilen toplu paranın nereye harcandığı da merak konusu oldu.

Yerel seçimlerde CHP ve terör örgütünün siyasi uzantısı DEM Parti “kent uzlaşısı” adıyla kurdukları ittifakın ardından terör bağlantılı bazı isimleri belediye başkanı ve meclis üyesi yazmıştı.
Toroslar’da da DEM Partili isimler CHP listelerinden seçimlere girdi. Hatta seçimleri DEM Parti ittifakıyla kazanan CHP’nin Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız ismini, CHP değil, DEM Parti belirledi. Toroslar’da belediye meclis üyelerini de DEM Parti ve CHP fermuar sistemiyle yazdı.
11 DEM PARTİLİ TOROSLAR MECLİSİ’NE CHP ÇATISI ALTINDA GİRDİ
Yerel seçimlerin ardından Toroslar’da DEM Parti’nin CHP’ye belirlediği aday Yıldız belediye başkanı seçilirken, yine 11 DEM Partili isim de belediye meclis üyesi seçildi.
Belediye Başkanı Yıldız da seçimi kazandıktan sonra DEM Partili 2 isme belediye başkan yardımcılığı verdi.
MHP GENEL SEKRETERİ, TOROSLAR BELEDİYESİ’Nİ AÇIK AÇIK İŞARET ETTİ!
CHP-DEM Parti’nin kurduğu kirli ittifakın aynısı Esenyurt Belediyesi’nde de uygulanmış ve DEM Partili Ahmet Özer CHP’den belediye başkanı seçilmişti. Özer’in terör bağlantısı nedeniyle tutuklanmasının ardından belediye yönetimine kayyum atanmıştı.
DEM Parti’nin CHP’ye montelediği Ahmet Özer’in tutuklanmasından sonra MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı açıklamada aynı yöntemle kazanılan Toroslar Belediyesi’nde de birtakım sıkıntılar olduğunu ve incelenmesi gerektiğini söyleyerek, gözlerin bir anda Toroslar Belediyesi’ne çevrilmesine neden olmuştu.
DEM’Lİ MECLİS ÜYELERİ, HAK ETTİKLERİ PARAYI KENDİ HESAPLARINA ALMIYOR, HAVUZDA TOPLUYOR! FLAŞ İDDİA…
Kayyum söylentileri ayyuka çıkan Toroslar Belediyesi’nde son iddia ortalığı salladı.
Belediye Meclisi üyelerinin diğer kamu görevlilerinden farklı olarak maaş yerine huzur hakkı adı verilen bir ödeme aldığı biliniyor. Üyelerin katıldıkları meclis ve komisyon toplantıları başına yapılan bu ödemeyi Toroslar’da seçilen DEM Partili meclis üyelerinin kendi hesaplarına almadığı, bir havuzda topladıkları iddiası şok etkisi yarattı.
HAVUZDA TOPLANAN BU PARALAR NE AMAÇLA KULLANILIYOR? GÜNÜN FLAŞ MERAK EDİLENİ…
Toroslar’da 11 meclis üyesi bulunan DEM Parti’nin meclis üyelerinin hak ettiği bu huzur hakkını ne için bir havuzda topladığı ve toplanan bu paraları nereye aktardıkları iddiası ise kamuoyunda merak konusu oldu.
Toroslar Belediyesi yönetimin de DEM Partili meclis üyelerinin huzur hakkını tek bir yere gönderdiği öne sürülürken, DEM Parti’nin CHP’ye montelediği Belediye Başkanı Yıldız’ın kamuoyunda şok etkisi yaratan iddialarla ilgili bir açıklama yapıp, yapmayacağı da merakla bekleniyor.
Dünya
GECENİN FÜZESİ! KILIÇDAROĞLU’NDAN VAHAP SEÇER SORUSUNA SÜRPRİZ YANIT: “SUÇSUZDUR” DİYEMEDİ, İDDİANAMEYİ İŞARET ETTİ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer sorusuna şaşırtan yanıt! Daha önce “Görevinin başında olmalı” diyerek Seçer’e destek veren Kılıçdaroğlu, bu kez geri adım attı. Gazetecilerin “Seçer de siyasi tutuklu mudur?” sorusuna “Suçsuzdur” diyemeyen CHP lideri, “İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem” diyerek süreci izlemekle yetindi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, televizyonların Ankara temsilcileriyle buluştuğu toplantıda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in tutukluluğuyla ilgili gelen soruya şaşırtan bir yanıt verdi. Daha önce Seçer için serbest kalmalı çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, bu kez yüksek perdeden savunma yapmaktan kaçınarak iddianameyi işaret etti!
SÖZCÜ TV ANKARA TEMSİLCİSİ SORDU, SALON BUZ KESTİ!
Sözcü TV Ankara Temsilcisi Aslı Kurtuluş Mutlu, gazetecilerle bir araya gelen CHP liderine gündemi sarsacak bir soru yöneltti. Mutlu, Kılıçdaroğlu’na Ekrem İmamoğlu hakkındaki geçmiş açıklamalarını hatırlatarak şu soruyu sordu:
“Daha önce Ekrem İmamoğlu’na siyasi suçlu olmadığını söylediğinizi hatırlatarak soruyorum; partinizde kalan bazı belediye başkanlarınıza yönelik de gözaltılar ve tutuklamalar oldu. Onlardan biri de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer. O da siyasi tutuklu mudur?”
“SUÇSUZDUR” DEMEDİ, İDDİANAMEYİ BEKLEMEYİ TERCİH ETTİ!
Gelen kritik soru karşısında Kılıçdaroğlu’nun sergilediği tedbirli tutum dikkatlerden kaçmadı. Vahap Seçer için bu kez yüksek perdeden bir savunma yapmaktan çekinen CHP Genel Başkanı, net bir ifadeyle “Suçsuzdur” demek yerine şu yanıtı verdi:
“İddianame çıkmadı. İddianame çıkmadan bir şey söyleyemem.”
PAZARTESİ “GÖREVİNİN BAŞINDA OLMALI” DİYORDU, ŞİMDİ İDDİANAMEYİ BEKLİYOR!
Daha önce yaptığı açıklamalarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer için “Pazartesi görevinin başında olmalı, serbest kalmalı” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu’nun bu geri adımı ve temkinli dili, siyaset kulislerinde geniş yankı buldu.
CHP liderinin Seçer’i açıkça savunmayıp iddianame sürecini beklemesi, parti içerisindeki süreçle ve hukuki gidişatla ilgili soru işaretlerini artırdı.
Dünya
İYİ PARTİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN TBMM’DE OTOBAN ÜCRETİ İSYANI: “SEVİNCİMİZ KURSAĞIMIZDA KALDI! MERSİNLİ HER GÜN BU YOLU NASIL KULLANACAK? BU FAHİŞ ÜCRETLERİ DERHAL GERİ ÇEKİN!”
Mersin’de yıllardır beklenen Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu açıldı ancak açıklanan 220 TL’lik geçiş ücreti vatandaşı çileden çıkardı! 41 kilometrelik yol için istenen rakama tepki gösteren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Adana-Mersin arası 45 TL iken bu fiyatın kabul edilemez olduğunu belirten Kocamaz, “Bu fahiş ücret derhal yeniden değerlendirilmeli” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Mersinlilerin yıllardır büyük bir heyecanla beklediği Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet açıldı ancak sevinç kursaklarda kaldı! Açıklanan fahiş geçiş ücretleri kentte adeta infial yarattı.
İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, dudak uçuklatan ücret tarifesini TBMM gündemine taşıyarak açıklamalarda bulundu.
MERSİNLİYE BÜYÜK ŞOK: ADANA-MERSİN 45 TL, ÇEŞMELİ-KIZKALESİ 220 TL!
Yaz aylarında D400 Kara Yolu’nda çileye dönen trafik yoğunluğunu azaltması amacıyla hizmete sokulan 41 kilometrelik yeni otoyol, açıklanan fiyat tarifesiyle vatandaşın tepkisini çekti.
Diğer otoyol fiyatları ile yeni açılan yol arasındaki uçuruma dikkat çeken İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulunda adeta ateş püskürdü.
“FAHİŞ ÜCRET BİZLERİ BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI!”
Mersin halkının bu yolu sadece tatil için değil, her gün iş, eğitim, sağlık ve ticaret için kullanmak zorunda olduğunu belirten Kocamaz, Meclis kürsüsünden yetkililere şöyle seslendi:
“Büyük bir heyecanla beklediğimiz Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu nihayet hizmete girdi. Ancak açıklanan fahiş ücret bizleri büyük bir hayal kırıklığına uğrattı! Birinci sınıf araçlar için Adana’dan Ceyhan’a kadar yaklaşık 50 kilometrelik mesafe ücretsiz, 49 kilometrelik Adana-Mersin Otoyolu 45 TL iken, hizmete yeni açılan 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu’ndan vatandaşlardan 220 TL ücret alınıyor!”
“FİYATLAR DERHAL YENİDEN DEĞERLENDİRİLMELİ!”
Fiyat tarifesinin Mersin halkının sırtına ağır bir yük bindirdiğini ifade eden Burhanettin Kocamaz, konunun takipçisi olacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Mersin halkı yalnızca şehirler arası seyahatlerde değil; işe ulaşım, eğitim, sağlık hizmetleri, ticaret, tarımsal üretim ve turizm faaliyetleri kapsamında hemen her gün bu yolu kullanmak durumundadır. Bu nedenle, Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu geçiş ücreti acilen yeniden değerlendirilmelidir!”
Mersinlilerin tepkisini toplayan 220 TL’lik geçiş ücretiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın geri adım atıp atmayacağı merakla bekleniyor.
Dünya
FLAŞ GELİŞME: TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ “BEN CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NDEN İHRAÇ EDİLMEYİ HAZMEDEBİLECEK BİR KARAKTER DEĞİLİM!” DEDİ VE GÖZYAŞLARIYLA PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ!
Gözyaşları, İstiklal Marşı ve sert tepki bir arada! CHP tarafından ihraç talebiyle disipline verilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, partinin “fabrika ayarlarına” dönmesi temennisiyle istifa kararını duyurdu.

Tarsus Belediye Meclisi Ekim ayı birleşiminde adeta deprem yaşandı!
CHP tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, düzenlediği meclis oturumunda gözyaşlarına hakim olamayarak CHP’den istifa ettiğini duyurdu.
Boltaç, partinin mevcut yönetimine ve disiplin sürecine sert sözlerle yüklendi.
“YAKLAŞIK 100 YILLIK BİR AİLEYİ İHRAÇ ETMEK SİZİN HADDİNİZ DEĞİL!”
Meclis salonunda duygusal anların ve sert açıklamaların ardı arkası kesilmedi.
Üç kuşaktır CHP’li bir aileden geldiğini vurgulayan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, başlatılan disiplin sürecine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:
“CHP tarafından hakkımda yürütülen disiplin sürecine kendilerini fazla yormasınlar, fazla efor harcamasınlar. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilmeyi hazmedebilecek bir karakter değilim! Dedesi, babası ve tüm ailesi 1930’lu yıllardan itibaren bu siyasi partinin temsilciliğini yapmış insanları; milletine hizmet ediyor, kimseyi ötekileştirmiyor diye ihraç edemezsiniz. Sizin haddinize değil o!”
İSTİKLAL MARŞI DÖRTLÜĞÜYLE CHP ÜST YÖNETİMİNE YÜKLENDİ!
Konuşması sırasında duygusal anlar yaşayan ve gözyaşlarına boğulan Boltaç, partisinden istifa kararını açıklarken Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı mısralarıyla parti yönetimine yüklendi:
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.”
Bu mısraları okuyan Boltaç, “Bu da onlara inşallah ders niteliğinde bir şey olur. Allah onları da ıslah etsin, akıl fikir versin diyorum. Memleket de kamuoyu da her şeyi görüyor” diyerek tepkisini dile getirdi.
“UMARIM CHP FABRİKA AYARLARINA GERİ DÖNEREK YENİDEN BULUŞURUZ”
Yazılı ve sözlü açıklamasında CHP’nin kuruluş ilkelerine, Atatürk devrimlerine ve Tarsus halkına olan sorumluluğuna vurgu yapan Ali Boltaç, partiye veda ederken geleceğe dair umutlu bir mesaj vermeyi de ihmal etmedi:
“Bugün itibariyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum. İnşallah en yakın zamanda Cumhuriyet Halk Partisi’nin fabrika ayarlarına döndüğünü görmeyi Allah bize nasip eder ve biz de tekrardan o çatı altında hep birlikte buluşuruz. Benim için esas olan, her koşulda inandığım değerlere sahip çıkmak ve Tarsus halkına karşı taşıdığım sorumluluğu yerine getirmektir. Bundan sonraki yolumuz açık olsun.”
TARSUS SİYASETİNDE KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın gözyaşları içinde açıkladığı bu istifa kararı hem Mersin hem de Türkiye siyasetinde geniş yankı uyandırdı. Görevine “şimdilik” bağımsız olarak devam etmesi beklenen Boltaç’ın önümüzdeki günlerde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu.
-
Ekonomi2 ay önceYOK BÖYLE OPERASYON, YOK BÖYLE İDDİALAR! MERSİN’DE HAL VURGUNU BOMBASI: SORUŞTURMA DOSYASINDAKİ 41 DEV TEDARİKÇİDEN 8’İ MERSİN FİRMASI! MTSO BAŞKANI HAKAN SEFA ÇAKIR DA GÖZALTINA ALINDI!
-
Gündem1 ay önceMERSİN BÜYÜKŞEHİR’DE TAM LİSTE AÇIKLANDI: 15 TUTUKLAMA, 19 ADLİ KONTROL, 1 FİRAR!
-
Dünya4 hafta önceÇEVRE KORUMA’DAN SONRA ÖZEL KALEM’DE DE HAKLILIĞIMIZ TESCİLLENDİ! SANSASYONEL HABER “KRAL ÇIPLAK” DEMİŞTİ! PARAVAN ŞİRKETLERDEN 30 MİLYONLUK REKLAMA, BABASININ MÜLKÜNE BELEDİYE EKİBİNDEN KARA PARA OPERASYONUNA… DOĞUKAN UYAN DOSYASI…
-
Dünya4 hafta önceGÜNÜN BOMBA SORUSU: İTİRAFÇI OLMAK OLCAY TOK’U AKLAMAYA YETER Mİ? SANSASYONEL HABER ARŞİVİNİ TEK TEK AÇIYOR!
-
Dünya4 hafta önceGECENİN BOMBASI… DÜŞTÜLER BİRBİRLERİNE! VAHAP SEÇER CEZAEVİNDEN SESSİZLİĞİNİ BOZDU! ŞOK AÇIKLAMA: GÖREVE KENDİ GETİRDİĞİ 1 NUMARALI BÜROKRAT OLCAY TOK’UN İTİRAFÇILIĞINI DOĞRULADI!
-
Gündem3 ay önceTBMM’DE KABUL EDİLEN KANUN TEKLİFİNE İYİ PARTİLİ BURHANETTİN KOCAMAZ’DAN SERT ELEŞTİRİ: “KOSKOCA DEVLETİ BİR TERÖR ÖRGÜTÜYLE EŞİTLEYENLERİ YÜCE TÜRK MİLLETİNİN VİCDANINA BIRAKIYORUM!”
-
Dünya4 hafta önceSANSASYONEL HABER YAZDI, TAKİP ETTİ, HAKLI ÇIKTI! ADRESE TESLİM İHALELER, FAHİŞ FİYATLAR… MERSİN BÜYÜKŞEHİR OPERASYONUNDA VAHAP SEÇER VE ÇEVRE KORUMA DAİRE BAŞKANI BÜLENT HALİSDEMİR TUTUKLANDI
-
Dünya1 ay önceBOMBA ÖTESİ OLAY! MERSİN BÜYÜKŞEHİR SORUŞTURMASINDA “1 NUMARALI BÜROKRAT” İTİRAFÇI OLDU! BOMBANIN PİMİNİ MERSİN GENEL SEKRETERİ ÇEKTİ! RÜŞVET ÇARKI, PARAVAN ŞİRKETLER, KOMİSYON PAZARLIKLARI VE VAHAP SEÇER HAKKINDAKİ ŞOK İDDİALAR DOSYAYI PATLATTI!
