11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliğinde konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, CHP’li Mersin Büyükşehir’e Özgecan Aslan Barış Meydanındaki asırlık ağaca Büyükşehir personelleri tarafından yapılan katliam girişimi üzerinden sağlam vurdu.
“11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla Mersin’de, Mezitli ilçesi Cemilli Mahallesi Karabelen mevkiinde fidanlar toprakla buluşturuldu.
Burada konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz da Özgecan Aslan Meydanındaki asırlık kauçuk ağacına Daire Başkanı, CHP Toroslar Gençlik Kolları Başkanı ve Büyükşehir personeli tarafından gerçekleştirilen saldırı üzerinden CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimine yüklendi.
AK Partili Yılmaz şöyle konuştu:
“Bir zamanlar birkaç tane ağacın bir yerden bir yere taşınması söz konusu olduğunda Türkiye’yi yakmaya, yıkmaya kalkanlar, yine Mersin’imizde bir ağacı zehirleyerek kurutmaya çalışanlar, kalkıp burada onların alkışlamasını beklemiyoruz. Bu hükümet, iktidar, dünyanın en iyi işlerini yapsa da onların alkışlamasını beklemiyoruz.”
NE OLMUŞTU?
Mersin’in simge mekanlarından biri olan Özgecan Aslan Barış Meydanı’nın beton alanında yalnız başına yaşayan kauçuk ağacı beş gün içinde hastalanıp solunca ağacın kökünün matkapla delindiği ve köküne asit enjekte edildiği belirlenmişti.
Mersin polisi, çevredeki esnafın ve karakolun güvenlik kameralarını inceleyerek ağacı köküne yakın bir yerden dokuz delik açarak içeriye asit enjekte eden iki kişiyi belirledi. Ağaca zehirli madde enjekte eden şahsın Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde şoför olarak çalışan Yusuf Soyak olduğu, bu kişiye CHP Toroslar İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve belediye çalışanı Oğuzhan Çakır’ın eşlik ettiği belirlendi.
Şahısların olay günü kullandıkları aracın da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kiralık araç envanterinde kayıtlı olduğu ortaya çıktı.
Saldırgan iki kişi, ikamet adreslerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadelerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarım Hizmetleri Daire Başkanı Serdar Gökçek’ten talimat aldıklarını söylemeleri üzerine Gökçek de gözaltına alınmıştı. Gökçek daha sonra Mülkiye Müfettişlerinin talebiyle Mersin Valiliği tarafından açığa alınmıştı.
Saldırgan ve azmettirici 3 kişiye açılan dava sürüyor.
Sahi sizde polise hakaret etmiştiniz o ne oldu ? Onuda söyleyin