Hoşgeldiniz  

VEYSEL SARI’DAN ŞOFÖRLERE KORONA UYARISI: KABUS GERİ Mİ DÖNÜYOR?

admin | 22 Temmuz 2022 | Dünya, Genel, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Son günlerde yayılım hızını yeniden arttıran korona virüs salgını uyarılar da başladı. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Veysel Sarı da toplu taşımadaki şoförleri maske ve hijyen konusunda uyardı.

2 yıl boyunca tüm Dünyayı kasıp kavuran ve yüzbinlerce kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgını için, yayılımının düşmesi ve aşılanmanın başlamasıyla birlikte tedbirler kaldırılmıştı.

Son 1 aydır inanılmaz oranda yeniden yayılım hızı açısından yükselişe geçen korona virüs salgını için tekrardan önlemlerin hayata geçirilmesi düşünülürken, toplu taşımayı ilgilendiren ilk önemli uyarı Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı’dan geldi. Başkan Sarı, hijyen ve maske kullanımı konusunda şoför esnafını dikkatli olmaya çağırdı.

Veysel Sarı, “Diğer Ülkelerde olduğu gibi Korona virüs maalesef ülkemizde de tekrar görülmüş ve hızla yayılmaya başlamıştır. Bu nedenle işi gereği her gün değişik kişilerle le karşılaşan siz değerli sürücülerimizden, kendilerini ve müşterilerinin sağlığı konusunda duyarlı olmasını istemekteyim.

O nedenle; alınacak birinci önlem maske kullanımını alışkanlık hale getirilmeli ve maskeler sık, sık değiştirilmelidir” uyarısı yaptı.

Sarı uyarılarına şöyle devam etti:

“Özellikle el hijyenine dikkat edilmeli, para alışverişi nedeniyle kirlenen eller iyice temizlenmeden ağza, buruna ya da göze temas edilmemelidir. Kapı kolları ve masa yüzeyleri gibi sık temas edilen alanların temiz olmasına ayrıca çok dikkat edilmelidir ve mümkün olduğunca kapalı ve kalabalık alanlardan kaçınılmalı ve yolcuların aracı terk etmelerinden sonra araç havalandırılmalı, mümkünse aracın içi dezenfekte edilmelidir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle