Hoşgeldiniz  

PKK’YA DEV OPERASYON!

admin | 13 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin, İstanbul, İzmir ve Adana’da terör örgütüne operasyon yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

mersinpkkoperasyonu60gozaltrı

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK’nın önümüzdeki günlerde bombalı, silahlı ve molotofkokteyli saldırı gerçekleştireceği yönünde gelen istihbaratlar üzerine çalışma başlattı. TEM ekipleri yaptığı çalışmada İstanbul’da 104 şüpheliyi belirledi.

 

70 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

 

Şüphelileri yakalamak için sabah saatlerinde çeşitli ilçelerde geniş çaplı operasyon düzenleyen TEM Özel Tim ekipleri 70 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1’i kurusıkı 2 tabanca, 1 pompalı tüfek, çok sayıda mermi ve fişek ve örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

 

34 ŞÜPHELİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Gözaltına alınan 70 şüpheli sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. TEM ekipleri 34 şüphelinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor

 

ADANA’DA DA OPERASYON

 

ADANA’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına aldı.

 

Adana Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın 16 Şubat 1999 tarihinde yakalanışının 18’inci yıldönümü öncesi kent genelinde güvenlik önlemlerini artırdı. Ekipler, sabahın ilk saatlerinde örgütün üniversite yapılanması, siyasi kanadı ve mahallesi komisyonlarına yönelik operasyon düzenlendi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) şube ekiplerince 30 adrese eş zamanlı düzenenlenen operasyona diğer şubeler de destek verdi. Özel Harekat polislerinin koç başlarıyla demir kapıları kırarak girdiği operasyonda adreslerde arama yapan ekipler, aralarında HDP İl Eş Başkanı Hüseyin Beyaz’ın da bulunduğu 26 kişiyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

 

İZMİR’DE TERÖR OPERASYONU: 35 GÖZALTI

 

İzmir’de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 35 şüpheli gözaltına alındı.

 

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, özel harekat ve çevik kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

 

Operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Belirlenen adreslerde özel hareket polisleri uzun namlulu silahlarla önlem alırken açılmayan kapılar da “koçbaşı” ile kırıldı.

 

Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 35 şüpheli gözaltına alındı.

 

Zanlıların terör örgütü PKK’nın propagandasını yaptıkları, sosyal medya aracılığıyla terör örgütüne yönelik operasyonları küçük düşürücü paylaşımlarda bulundukları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, örgüte eleman kazandırdıkları ve örgütün şehir yapılanması KCK adına faaliyet yürüttükleri iddia edildi.

 

Bazı şüphelilerin ise geçen yıl Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlara karşı “Barış Bloku” adı altında 31 Ocak 2016’da düzenlenen etkinlikte terör örgütünün propogandasını yaptıkları, 6 Mart 2016’da da Bornova’da “kadın hakları” adı altında gerçekleştirilen izinsiz gösteride terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri öne sürüldü.

 

MERSİN’DE TERÖR OPERASYONU

 

Mersin’de terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyonda 60 kişi gözaltına alındı.

 

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik kent merkezindeki çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

 

Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda, terör örgütü propagandası yapmak, terör örgütünün sözde kent ve mahalle komisyonlarında faaliyet göstermek, örgüt adına korsan gösteri ve eylemleri organize etmek iddialarıyla haklarında gözaltı kararı verilen 60 kişi yakalandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle