Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN DEVRİMCİLİĞİ SAYIŞTAYI GÖRENE KADAR… HARBİ DEVRİMİ YARGILANMA PAHASINA SHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI YAPMIŞTI!

admin | 14 Ocak 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sayıştay korkusuyla Devrimci pozlarından sıyrılarak vatandaşa zam üstüne zam yapan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in fahiş su zammı, akıllara 2008’de Belediye Başkanı olduğu Dikili’de suyu bedava yaptığı gerekçesiyle yargılanan Osman Özgüven’i getirdi.

Seçimlerden önce verdiği indirim sözünü gerçekleştirerek şov yapan, 9 ay içinde fahiş zamlarla reklamları sonlandıran CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in MESKİ abonelik altyapı katılım bedelinin “kiracıların üstüne binmesini bile bile” tavan fiyatla faturalandırmasının ardından gelen tepkilere verdiği yanıt, kent geneline bomba gibi düşmüştü. CHP’li Seçer, “Ben oradan para almayayım, buradan para almayayım, indirim yapayım, sosyal politikalar uygulayayım, kreş yapayım, yurt yapayım parayı nerden bulacağım ben? Ne dediysek o. Herkes yasalar çerçevesinde bir bedel ödemek zorunda” diyerek vatandaşa yükleneceğini açık açık dile getirmişti.

CHP’li Seçer’in sol bileşenlerle bir araya geldiğinde söylediği “Ben devrimci bir belediye başkanıyım” sözleri de son uygulamalarıyla havada kaldı. Seçer’in, geçen dönem Burhanettin Kocamaz’ın Sayıştay denetimlerinde her türlü riski alarak vatandaşa indirim yaptığını söylemesi, kendisinin yasalara karşı gelemeyeceğini açıklaması da devrimciliğinde fiyasko olarak nitelendirildi.  

SAYIŞTAY SORUŞTURMA AÇTI, DANIŞTAYA HALKA ÜCRETSİZ SU VERDİĞİ GEREKÇESİYLE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Seçer’in bu “geri adımı” akıllara vatandaşa bedava su verdiği gerekçesiyle yargılanan SHP’li İzmir Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i getirdi. Dikili İlçesi Belediye Başkanı SHP’li Osman Özgüven, ilçede uyguladığı ‘sosyal belediyecilik’ hizmetiyle ilgili olarak ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlamasıyla karşılaşmış, Başkan Özgüven hakkında, 2008 yılında ‘halka ücretsiz su verdiği için’ soruşturma ve dava açılmıştı.

ÖĞRENCİLERE DİKİLİ’DE BELEDİYE OTOBÜSLERİ ÜCRETSİZDİ!

Dikili’de belediye otobüslerini ücretsiz yapan, otobüse binen öğrencileri evlerinin önüne kadar bıraktıran, Belediyeye ait sağlık merkezinde 1 TL’ye muayene, 6 TL’ye röntgen çektiren, parası olmayandan bu ücretleri de almayan, Belediyeye ait ekmek fırınında ekmeği en ucuza satan Belediye Başkanı Osman Özgüven, ayda 10 tona kadar su kullanan tüketiciden de ücret almaması nedeniyle yargılandığı davadan beraat etmişti. Osman Özgüven’in ‘Sosyal belediyecilik’ adına yaptığı bu hizmetler, soruşturmaya uğramasına neden olmuş, Sayıştay Denetçisi, Başkan Özgüven hakkında ‘Suyu halka parasız dağıttığı’ gerekçesiyle ‘görevini kötüye kullanmaktan’ Danıştay’a suç duyurusunda bulunmuştu.

Dava öncesinde konuşan Osman Özgüven, “Vatandaş zaten parasız. Ben yanlış bir şey yapmadım. Su temel ihtiyaç ben de vatandaşın suya ücretsiz ulaşmasını sağladım. Pişmanlığım yoktur” diyerek hakkını savunmuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle