Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN BESLEDİĞİ GAZETECİ MİLLİ EĞİTİM ÜZERİNDEN DEVLETİ VURDU… VALİLİK O HABERİ YALANLADI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

admin | 11 Ocak 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’Lİ SEÇER’İN BESLEDİĞİ GAZETECİ MİLLİ EĞİTİM ÜZERİNDEN DEVLETİ VURDU… VALİLİK O HABERİ YALANLADI, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU!

Her fırsatta gazetecilere ayar vererek, “kendi isteği doğrultusunda” dizayn etmeye çalışan CHP’li Vahap Seçer’e kötü haber Valilik’ten geldi. Büyükşehir bünyesinde maaşı ödenen ve kendisini takip eden Basın Büro’da çalışan Cumhuriyet Gazetesi Muhabirinin haberini, Mersin Valiliği yalanlamakla kalmadı, suç duyurusunda da bulundu.

Bulduğu her fırsatta gazetecileri kendi belirlediği kriterlere göre “namuslu/namussuz basın” gibi saygısız kategoriye sokan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, son olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla MGC’ye çektiği “kıyak resepsiyonda” Cemiyetin gazetecilere müeyyide uygulaması gerektiğini savunmuştu. Gazetecilik mesleğinde hiçbir yaptırım gücü bulunmayan Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetime seslenen CHP’li Seçer, “Cemiyetin, bu mesleği kirletenlere de gerekli müeyyideyi uygulaması lazım” diyerek MGC’yi kendisi gibi düşünmeyen gazetecilerin üstüne salmaya çalışması da tepkiyle karşılandı.

CUMHURİYET DAHİL BAZI ULUSAL BASIN TEMSİLCİLERİNİ MAAŞA BAĞLADI

CHP’li Vahap Seçer’in gazetecileri dizayn etmeye çalışırken yarattığı son skandal ülke gündemine bomba gibi düştü. Cumhuriyet Gazetesi Mersin Muhabirini Büyükşehir bünyesine katarak, maaş vermeye başlayan CHP’li Seçer, bazı ilçelerde de ulusal basın temsilcilerini Büyükşehir’den maaşa bağlayarak, ulusal basında “olumlu” haber pompalaması yapılması için düğmeye basmıştı.

İşte o bastığı düğmelerden biri, Cumhuriyet Gazetesi Mersin Muhabirinin yaptığı haber Mersin Valiliği tarafından Yargı’ya taşındı. Geçtiğimiz Gün Cumhuriyet Gazetesi’nin manşetine çıkan “Hanımın çiftliği” başlıklı haber için Mersin Valiliği suç duyurusunda bulunarak, haberi yalanladı.

Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan haberde, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği etkinliğe Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un eşinin katılacağı bilgisi üzerine velilere “Hasta Olan Çocukları Göndermeyin, Saçlarına ve Giysilerine Özen Gösterin” mesajı gönderildiği ve etkinliğe öğretmen görevlendirildiği iddiası yer aldı.

VALİLİK: “BU HABER YALAN, ASILSIZ VE İFTİRADIR!”

Mersin Valiliği haberin baskıya girmesiyle birlikte harekete geçti ve haber hakkında suç duyurusunda bulundu.

Valilik konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu etkinlikler içerisinde Cumhuriyet Gazetesinin bugünkü (08.01.2020) sayısında ve haber sitesinde belirtildiği üzere okul ziyaretlerinde velilere “Hasta Olan Çocukları Göndermeyin, Saçlarına ve Giysilerine Özen Gösterin” yönündeki haberler, insaf ve vicdandan uzak, basın ahlak ilkelerine uymayan, tamamen çarpıtılmış Milli Eğitim Bakanımızı, Ailesini ve Milli Eğitim Camiamızı yıpratmaya yönelik asılsız, yalan haberlerdir. Okullarımızdan hiçbir veliye böyle bir mesaj gönderilmemiştir. İldeki programlar içerisinde yer alan ve Sayın Rana Selçuk Hanımefendinin de davet edildiği Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklere okullarımızdan öğretmenlerimiz de davet edilmiştir. Bunun dışındaki çıkan haberler tamamen gerçek dışı, yalan ve iftiradır. Milli Eğitim Camiamız ve etkinliklerimizle ilgili bu yalan ve çarpıtıcı haberler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle