Hoşgeldiniz  

TBMM UYUŞTURUCU MADDE KULLANIMI ARAŞTIRMA KOMİSYONU’NA “MERSİN BRİFİNGİ”

admin | 19 Mart 2018 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Uyuşturucu madde bağımlılığı ve yeni bağımlılık türlerinin araştırılarak bağımlılığın nedenlerinin ve alınacak tedbirlerin tespit edilmesi maksadıyla kurulan TBMM Meclis Araştırması Komisyonu Mersin’e bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan ve beraberindeki komisyon üyeleri Mersin programlarına, Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret ederek başladı. Valilik Makamında çalışma konularıyla ilgili bir süre görüş alışverişinde bulunulmasının ardından Komisyon Başkanı Tezcan, Valilik toplantı salonunda bazı açıklamalarda bulundu.

 

Toplantı açılışında yaptığı konuşmada, Meclis Araştırma Komisyonu’nu Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali İhsan Su, komisyon tarafından yürütülen çalışmaların ülkemiz ve özellikle de gençlerimiz için hayırlı sonuçlara vesile olması temennisinde bulundu.

 

TEZCAN: “UYUŞTURUCU BÜTÜN OLARAK BİR ÜLKEYİ İLGİLENDİREN BEYİN HASTALIĞIDIR”

 

Açıklamasına, Türkiye genelinde yürütülen çalışmaları yerinde görmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade ederek başlayan Komisyon Başkanı Yılmaz Tezcan ise uyuşturucunun sadece bir bireyin veya toplumun değil, bütün olarak bir ülkeyi ilgilendiren beyin hastalığı haline geldiğini söyledi.

 

Madde bağımlılığının, gençleri hızlı bir şekilde kaybetmemize neden olan, tedavisi zor bir hastalık olduğunun üzerinde durarak sözlerine devam eden Başkan Tezcan, bu hastalığa yakalanmış çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak için tedavinin şart olduğuna işaret ederek, hastalığın sadece tedavi ile de ortadan kaldırılamadığını, tedavi sonrasının da mutlaka çok iyi yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

 

MERSİN “KIRMIZI HAT”TA

 

Komisyon olarak, özellikle riskli olarak görülen ve kırmızı hat olarak tabir edilen İstanbul, Adana, Mersin, Gaziantep, Antalya, İzmir ve Ankara gibi illerde, sahada ne gibi çalışmalar yapıldığını ve kurumların özverili çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tezcan, “TBMM’de grubu bulunan 4 partiden 12 milletvekili arkadaşımız komisyonumuzda yer alıyor. Bunların içerisinde 7 AK Parti, 3 CHP, 1 MHP ve 1 HDP’li milletvekili arkadaşlarımız var. Bugün buraya 5 milletvekili arkadaşımızla geldik. Çok önemli bir konuda çalışmalara başladık. Bugünkü ziyaretimizle gençlerimizi, neslimizi ve geleceğimizi bu hastalıktan korumak ve Valiliğimiz başta olmak üzere yerel yönetimlerimizin, kamu kurum ve kuruluşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın Mersin özelinde neler yaptıklarını öğrenerek, bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Açıklamasına, madde bağımlılığı konusunda Millet olarak farkındalık sağlanması gerektiğine değinen Komisyon Başkanı Tezcan, bu konuda basınımıza da önemli görevler düştüğünü ifade ettikten sonra arz ile talebin engellenmesi, tedavi ve rehabilitasyon gibi önemli sac ayaklarının bir araya getirildiği taktirde, bu konuda hep birlikte başarılı olunacağını söyledi.

 

Sözlerinin sonunda, komisyon olarak 1 aylık ek süreyle birlikte toplamda 4 aylık çalışma sürelerinin bulunduğunu aktaran Başkan Tezcan, bu sürenin sonunda hazırlanacak raporun, TBMM Meclis Başkanlığımıza sunduktan sonra Meclisimize arz edeceklerini belirtti ve açıklamasını, madde bağımlılığının ülkemizin gündeminden çıkartılması için gerekli tüm tedbirlerin en kısa zamanda alınması temennisinde bulunarak noktaladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle