Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ’IN KUMPAS İDDİASI… RAHMİ BAŞTUĞ-HALDUN HAŞMET AYSAN BAĞLANTISI

admin | 08 Haziran 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne gerçekleştirilen FETÖ operasyonunun ardından devam eden duruşmada tanık olarak dinlenen Burhanettin Kocamaz’ın ifadesinde anlattığı olayların artçıları sürüyor. Kocamaz’ın kumpas iddialarının önemli aktörlerinden Haldun Haşmet Aysan’ın yeni oyun planladığı iddiaları ortalığı karıştırdı.

Aydınkent İnternet sitesinde yer alan habere göre, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve özellikle CHP’li belediyelere yönelik yaptığı yanlı yayınlarla tanınan Haldun Haşmet Aysan’ın kripto FETÖ’cüleri gizlemek için FETÖ operasyonlarının yönünü değiştirmeye çalıştığı öne sürüldü.

 

Her fırsatta FETÖ operasyonlarına katkı sunduğunu ortaya atan Haldun Haşmet Aysan’ın FETÖ’den tutuklu emniyet müdürleriyle şifreli program üzerinden görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Bilindiği gibi Fethullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında eşiyle beraber tutuklanan 1.sınıf Emniyet Müdürü Ramazan Kara’nın Aysan’la irtibatı ortaya çıkmıştı. Sosyal medyaya düşen paylaşımlarda CYPHR isimli gizli mesajlaşma programı üzerinden irtibat kuran Aysan ve FETÖ’cü Ramazan Kara, dosya alışverişi, bilgi paylaşımı ve şaibeli para trafiği gibi konuları konuşmuştu. Aysan’ın bağlantıları, FETÖ’cü polislere neyin parasını teslim ettiği, neyin pazarlığını yaptığı gibi konuların araştırılması bekleniyor.

 

AYSAN’IN MERSİN TAKINTISININ NEDENİ: KARAARSLAN ÜZERİNDEN AYDIN BÜYÜKŞEHİR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi FETÖ davasına kendisini ısrarla tanık olarak yazdıran Haldun Haşmet Aysan son duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılıp, ifade vermişti. Aynı oturumda Aysan gibi tanık olarak dinlenen diğer bir isim de Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’dı. Kocamaz ifadesinde operasyonu kumpas olarak nitelendirmiş, kumpasın da Emniyet, istihbarat ve medya tarafından organize edildiğini söylemişti.

 

KOCAMAZ’IN BAŞTUĞ’U İŞARET ETMESİ… AYSAN-BAŞTUĞ BAĞLANTISI HAKKINDA ŞOK İDDİALAR

 

Kocamaz, davanın son oturumunda dönemin Mersin Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Mersinli Gazeteciler Vahap Şehitoğlu ve Mustafa Göktaş’ın da aralarında bulunduğu bazı isimleri kumpas kurmakla itham etmişti. 26 Ekim 2016’da çıkan kararnameyle Rahmi Baştuğ, Mersin’den Aydın’a atanmıştı. Aydınlı Gazeteci Haldun Haşmet Aysan da bu atamayı kararnamenin yayınlanmasından 8 gün önce kendi kişisel hesabından duyurmuş, bu “erken” atama haberi Aysan-Baştuğ ilişkisinin varlığına işaret olarak yorumlanmıştı.

 

SEGBİS aracılığıyla katıldığı duruşmada verdiği ifade de kendisini karşılayan Mersinli Gazeteci Mustafa Göktaş’la Rahmi Baştuğ’un yanına giderek bazı bilgileri paylaştığını kendi ağzından dile getiren Aysan için daha önce de Baştuğ ile Mersin Hilton Oteli’nde bir araya geldiği ve bazı belge ve bilgi paylaşımında bulundukları iddia edilmişti.

 

AYDIN’A DEĞİL MERSİN’E VERECEKMİŞ!

 

Elinde birtakım belgeler olduğunu iddia eden Aysan’ın, ölüm tehdidi aldığını iddia ederek bu belgeleri Aydın Emniyeti’ne değil, Mersin’deki dava dosyasına dahil edeceğine ilişkin açıklaması kafaları karıştırdı. Aysan’ın bu çıkışının altında da Mersin’deki bağlantılarını harekete geçirerek davanın seyrini değiştirmeye yönelik yeni bir kurgunun yattığı öne sürüldü.

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle