Hoşgeldiniz  

İMAR LTD.DE 10 YIL ÖNCE YAPILAN YOLSUZLUĞU KİM ORTAYA ÇIKARDI? BOZDOĞAN KAMUOYUNU NEDEN YANILTTI? 30 AYDIR NEDEN SUSTU, KILINI NİYE KIPIRDATMADI? BOMBA GERÇEKLER…

admin | 12 Ekim 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın meclis oturumunda 2011 yılında İmar Ltd. Şti’de ortaya atılan yolsuzluk iddialarıyla ilgili dönemin yönetimini suçlayan imaları tepki çekti. Suç duyurusunda dönemin yönetiminin bulunduğunu kamuoyundan saklayan Bozdoğan’ın 30 aylık Başkanlık görevindeyken davayı takip etmeyip, kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi de kafaları karıştırdı.

Ekim ayı Meclis oturumunda CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın 2011 yılında gerçekleşen yolsuzluk olayını anlatırken, kullandığı ifadeler tepki çekti.

Haluk Bozdoğan, “Geçmiş dönemde beton alımında yolsuzluk yapıldı. 10 yıl önceki bir olay. Nasıl bir şey olduğunu ve aymazlığın nereye gittiğini isim vererek, çok iyi anlatacağım. 11 yıl önce dilekçe verilmiş. Dosya Savcılık aşamasında. Bilirkişi tarafından 21.02.2011 tarihinde 101 bin TL’lik zarar ortaya çıkarılmış. Yapılan hesaplamalarda 637 bin 200 TL zararın olduğu tespit edilmiş, ancak sanık 101 bin TL’sini ödemiş. Bunu 3 ay sonra dosyası düşecek olduğu için söylüyorum, bu süre zarfında yılar geçmiş, alacak davası açılmamış. Nasıl bir kirli ilişki, nasıl bir iş var ise? Pandemi süreci davalar görülmüyor, davanın düşmesi için her şey yapılıyor” diye konuşmuş, Bozdoğan’ın bu açıklaması Tarsus kamuoyunda şok yaratmıştı.

Bozdoğan’ın anlattığı bu olayın ardından gözler Adliyeye çevrildi. 2011 yılından beri Savcılık soruşturmasının sürmesinin yaşamın normal akışına aykırı olduğu savunulurken, iddialarında Bozdoğan’ın kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği öne sürüldü.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın “Davanın düşmesi için her şey yapılıyor” ifadesinin yanlış olduğu savunulurken, olayın aslının ise bambaşka olduğu ortaya çıktı.

2011’DE NE OLDU?

Tarsus İmar Ltd. ŞTİ’de çalışan U.K’nin bilgisayar kayıtlarında oynama yaptığı şüphesiyle dönemin yönetimi suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından başlayan soruşturmada U.K’nin 101 bin TL’yi şirket kayıtlarında göstermediği ve zimmetine geçirdiği bilirkişi raporlarında yer aldı.

Bu raporların ardından U.K tutuklanarak cezaevine kondu. Tutuklu yargılanan U.K için davada karar verildi ve hapis cezasıyla cezalandırıldı. Dava sürerken U.K, bilirkişi tarafından ortaya çıkarılan 101 bin TL’yi şirket hesabına yatırdı. Ancak kamu davasına dönen davadan U.K kurtulamadı ve hüküm yedi.

Karara itiraz eden U.K’nin Yargıtay’daki davası da sonuçlandı. Yargıtay, U.K hakkında verilen kararı usulden bozdu ve davanın yeniden görülmesi için yerel mahkemeye geri gönderdi.

BOZDOĞAN SUÇ DUYURUSUNU VE HAPİS KARARINI NEDEN ANLATMADI?

2011’de gerçekleşen yolsuzluk olayını anlatırken dönemin yönetimini de suçlar imada konuşan Haluk Bozdoğan da kamuoyunun tepkisini çekti.

Dönemin yönetiminin suç duyurusunda bulunmasıyla başlayan Yargı süreci, zimmet ve tutuklama olayından bahsetmeyen Bozdoğan’ın “Davanın düşmesi için her şey yapılıyor” diyerek 1 kişinin işlediği suçu organizeye çevirmeye çalışması da şaşkınlıkla karşılandı.

30 AYDIR NEDEN SUSTU, DAVA İÇİN NİYE KILINI KIPIRDATMADI?

Yargıtay tarafından bozulan U.K hakkındaki kararın ardından yerel mahkemece yeniden görülmesi gereken davanın zaman aşımına 3 ay sonra uğrayacağını açıklayan Bozdoğan’ın 30 aylık görevde olduğu süre zarfında neden U.K ile ilgili harekete geçmediği de merak konusu oldu.

Meclis oturumunda, “Son 10 yılda neler yapılmış, ben gece gündüz okuyorum, her şeyden haberim var” diyen Bozdoğan’ın davadan haberi olmasına karşın neden U.K hakkında harekete geçmediği ve davayı takip ettirmediği de Tarsus kamuoyunda yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle