Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ AKTAY’DAN BOZYAZI İLE UĞRAŞMAYA TAM GAZ DEVAM!

admin | 26 Ağustos 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Bozyazı İlçe Örgütü’nün yerel seçimlerde İl Başkanı Adil Aktay’ın iddiasına göre İYİ Parti’yi desteklemeyerek, CHP’nin Genel Merkez tarafından onaylanan resmi adayını destekledikleri gerekçesiyle sürdürdüğü “kin” hız kesmeden devam ediyor.

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın Bozyazı’da başlattığı yangın hız kesmeden büyümeyi sürdürüyor. Aktay’ın “il yönetim kararlarını desteklemedikleri ve karşı durdukları” gerekçesiyle görevden aldığı eski İlçe Başkanı Nevzat Turgay’ı ve Bozyazılı İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Alıçlı’yı Disipline sevk etmek için toplantı gerçekleştirmesiyle ortalık bir kez daha alevlendi.

Bozyazı Örgütü’nün Olağanüstü Genel Kurulu’nda konuşan Adil Aktay, eski ilçe yönetiminin CHP’nin Bozyazı Belediye Başkan Adayı Yüksel Kır’ı “seçimlerde destekledikleri” için görevden aldığını resmen açıklayarak şok yaratmıştı. Aktay, resmi bir tebligat yapmamasına karşın yine de adayları olmasına rağmen ilçe örgütünün Yİ Parti’nin adayını desteklemesi gerektiğini açıklamasıyla şokun derecesini katlamıştı.

Yeni yönetimin göreve başlamasına rağmen CHP’li Aktay’ın  “eski örgütle” hesabının sürmesi ise şaşkınlık yarattı. Yerel seçimlerde görevi başında olan İl Başkanı Nevzat Turgay’ı ve Bozyazılı İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Alıçlı’yı “sosyal medyada il yönetimine karşı gerçekleştirilen bazı eleştirilere beğeni koydukları” gerekçesiyle disipline sevk etmek isteyen Aktay, dosyaları da hazırlattı.

Gelişmeler üzerine çok sert bir açıklama yapan CHP Mersin İl Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Alıçlı, disiplin olayının ardından artık susmayacağını belirterek, İl Başkanı Adil Aktay’ın tutumunu eleştirdi.

ALIÇLI: “ARTIK SUSMAYACAĞIM!

Alıçlı, “23 Ağustos Cuma günü yapılan toplantıda, Bozyazı’dan eski yönetimdeki arkadaşlarımın sosyal medya üzerinden yaptıkları eleştirilerde etiketlendiğim ve bazı eleştirileri de beğendiğim için disiplin kuruluna verilmek üzere il yönetiminde dosyamın olduğunu öğrendim. Sizlere garanti veririm ki, söyleyecek o kadar çok konu olduğu halde, bugüne kadar susmayı tercih ettim. Fakat gelinen bu noktada, artık susmayacağım” dedi.

BOZYAZI’NIN YENİ İLÇE BAŞKANI KADIN DELEGEYE HAKARET Mİ ETTİ?

Örgüt içindeki 2 önemli noktaya dikkat çeken Alıçlı, “Bundan takriben 6 ay evvel yeni seçilen ilçe başkanı Baykal Arıdeniz’in, Bozyazı’nın ilk bayan kurultay delegesine sosyal medya üzerinden sarf ettiği sözlere, il yönetimi olarak neden bir tepki verilmedi? Bir bayana ‘bunu almak için neyin karşılığında pazarlandın ?’ şeklinde bir cümle sarf etmesi ile başladı Bozyazı’daki sorunlar! Zamanın ilçe yönetimi bu konuyu il başkanlığına sundu, fakat bu konu il yönetimine neden sunulmadı? Sunuldu ise, neden herhangi bir ‘tepki’ ve kınama verilmedi? Bir kişinin, üstelik de bir bayana, sosyal medya üzerinden böyle bir hakaret etmesi normal karşılanabilir mi?” diye sordu.

ALIÇLI: “DİSİPLİNE SEVK EDİLMEMİN ARKASINDAKİ GERÇEK SEBEPLERİ BİLİYORUM!

Alıçlı açıklamasına şöyle devam etti: “Yeni yapılan ilçe kongresinde, (kayıtlarda da mevcut) il başkanımız ‘ilçe yönetimi, Bozyazı’da ve Gülnar’da İYİ Parti ile yapılan antlaşmayı uygulamadığı için görevden alındı’ şeklinde bir açıklama yapmıştı. İl yönetimimizin, İYİ Parti ile Bozyazı ve Gülnar için aldığı böyle bir karar var mı? İl başkanlığımızdan, Bozyazı ilçe başkanlığına bu konu ile ilgili yapılmış her hangi bir tebliğ var mı? ‘Çifte standartlar’ olduğu sürece, bir arpa boyu ilerlememiz mümkün değildir! 6 ay evvel, yapılan hakaretler, gerekçesini ve yöntemini doğru bulmadığım, görevden alma operasyonu ile sonlanınca, Bozyazı’da ciddi bir sıkıntılı sürece girilmiştir! Empati yapmanızı rica ediyorum: İlk hata 6 ay evvel yapılmış – hakaretler cezasız kalmış! Görevden alınmanın gerekçesini hala tam anlamayan ilçe yönetimi ve destek veren insanlar, tüm bu olup bitenlere acayip tepkililer! Şu anda sosyal medyada yazdıkları eleştirilere, çok da fazla tepki gösteremiyorum – bir insan olarak elimde değil! Lütfen, bir de bu insanlar açısından bakın! Mersin il yönetim kurulu üyesi olarak, disipline veriliyor olmamın arkasındaki gerçek sebepleri de gayet iyi biliyorum! Ankara’da Mimar Kemal lisesinde, 17 yaşımda, CHP’nin sandıklarını korumak için başladığım mücadeleme devam edeceğim, bundan kimsenin şüphesi olmasın!”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle