Hoşgeldiniz  

BU KULİS DE CHP’DEN: AKTAY BU 40’IN İÇİNDE VE İSTİFA SÜRECİ BAŞLADI

admin | 07 Aralık 2022 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’de milletvekili aday adayı olmak için il ve ilçe yöneticilerinin istifa süreci başladı. 40’a yakın il başkanının milletvekilliği aday adaylığı için istifa edeceği konuşulan CHP’de Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın da istifa edeceği ve Vahap Seçer desteğiyle milletvekili aday adayı olacağı siyaset kulislerinde yüksek sesle dillendirilmeye başlandı.

İl ve ilçe başkanlıklarına 22 Kasım’da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından gönderilen genelgede, milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifa dilekçelerini 5 Aralık ile 26 Aralık tarihleri arasında parti genel sekreterliğine iletmeleri istenmişti.

İl ve ilçe başkanlarına tanınan süre önceki gün başladı. Öte yandan milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları da genel merkezde adaylık kulisi yürütmeye başladı.

40’A YAKIN İSİM İSTİFA HAZIRLIĞINDA

T24’ten Eray Görgülü’ye göre; çok sayıda il ve ilçe başkanı, milletvekili aday adaylığı için genel merkezin nabzını yokluyor.

40’a yakın il başkanının istifaya karar vermesi bekleniyor. İstifa edecek il ve ilçe başkanlarının dilekçelerini 26 Aralık tarihine birkaç gün kala genel merkeze ileteceği ifade ediliyor.

İstifa eden başkanların yerine hangi yöntemle görevlendirme yapılacağına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu karar verecek.

ADİL AKTAY İSTİFAYA HAZIRLANIYOR: FLAŞ İDDİA

Genelge yayınlandığı gün Ankara’ya çıkartma yapan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’ın da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile baş başa görüşmesinde konunun gündeme geldiği iddia edilmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Aktay’ı milletvekili listesine sokmak için yoğun uğraş verdiği iddia edilirken, Adil Aktay’ın da 26 Aralık’a kadar milletvekili aday adayı olmak için istifa edeceği sızan bilgiler arasında.

https://www.sansasyonelhaber.net/adil-aktay-ankarada-genel-baskan-kilicdaroglu-ile-ne-gorustu-bomba-detay-sansasyonel-haberde.html
Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle