Hoşgeldiniz  

TÜZÜK MÜ ÇİĞNENDİ YOKSA VARAL BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNDEN İSTİFA MI ETTİ? VARAL İLÇE BAŞKANI OLARAK ATANDI!

admin | 02 Aralık 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk’in istifasının ardından toplanan MYK’da Tarsus için karar çıktı. Buna göre CHP Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ozan Varal ilçe başkanı olarak atandı. Bu karar CHP çevresinde şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü CHP tüzüğüne göre Belediye Meclis Üyeleri, ilçe başkanı olarak görev yapamıyor. Tarsus kamuoyu da Varal’ın Meclis üyeliğinden istifa edip, etmediğini tartışmaya başladı bile.

CHP Tarsus İlçe Örgütü’nde 37. Olağan Kongre öncesinde yaşananlar, ortaya atılan iddiaların ortaya çıkmasıyla daha da karıştı. CHP Tarsus İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ali İlk, kongreye sayılı günler kala istifa etmişti. Ardından Genel Merkez kararıyla yönetiminin de istifası istenmişti.

Kongreye kayyum atanarak gideceği öngörülen Tarsus örgütü hakkında flaş karar alındı. Bugün toplanan CHP MYK’sı Tarsus’a kayyum atamak yerine “geçici ilçe başkanı ve yönetim kurulu” atadı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ısrarla Tarsus ilçe başkanlığı için düşündüğü isim olan Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ozan Varal’ın, MYK kararıyla atanması yeni bir şok daha yaşattı. Çünkü CHP tüzüğüne göre nüfusu 50 bini aşan bölgelerde Belediye Meclis üyeliği yapan kişi, ilçe başkanlığı yapamıyor.

Şimdi Tarsus kamuoyunda Ozan Varal’ın Belediye Meclis üyeliğinden istifa edip, etmediği konuşulmaya başlandı bile.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle