Hoşgeldiniz  

TOBB BAŞKANI HİSARCIKLIOĞLU MERSİN İŞ DÜNYASINA SESLENDİ

admin | 28 Eylül 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ekonominin durumunu da değerlendirdi. Hisarcıklıoğlu, “Bugünkü sıkıntılardan da daha güçlü çıkacağız. Her sıkıntı, direncimizi daha da artırıyor, yeni ufuklar açıyor. Açık söylüyorum, biz bunların hepsini aşarız. Hiç problem yok” dedi.

Kentteki programları kapsamında 2 gündür Mersin’de bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.​

Hisarcıklıoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, kentin, meyve üretiminde Türkiye’nin ilk sırasında, sebze üretiminde de 3. sırasında yer aldığını söyledi.

Mersin Ticaret Borsasının da Mersin’de tarımın daha ileriye gitmesi için çalıştığını belirten Hisarcıklıoğlu, “Türkiye Ürün İhtisas Borsası kuruldu. Borsanın resmi gongunu vurmadık ama faaliyete geçtik. Buğday ve mısırla başladık. İşlem hacmimiz, dün rekor seviyeye ulaştı. Her gün artarak devam ediyor.” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin geçmişte birçok ekonomik sorunu aştığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“İş hayatına başladığım günden bu yana içeride ve dışarıda bir sürü krizler yaşadık. Hepsini de atlattık, hepsinden güçlü çıktık. Bugünkü sıkıntılardan da daha güçlü çıkacağız. Her sıkıntı, direncimizi daha da artırıyor, yeni ufuklar açıyor. Açık söylüyorum, biz bunların hepsini aşarız. Hiç problem yok. Yeter ki birbirimizi ötekileştirmeyelim. Siyasi görüşünden, etnik kökeninden, mezhebinden, dininden dolayı birbirimizi ötekileştirmeyelim. Biz, birlik olursak bileğimizi kimse bükemez. Birlikte hareket etme kültürümüzü kaybetmememiz lazım.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle