Hoşgeldiniz  

MERSİN KAMUOYU AK PARTİ’Lİ SALT’IN İDDİANAMESİNİ BEKLİYOR

admin | 23 Aralık 2016 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Haluk Tunçsu’nun iddianamesinin ortaya çıkmasının arından gözler bir başka FETÖ tutuklusu Ak Parti Mersin eski İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın Savcılık iddianamesine çevrildi. Uzun gözaltı ve sorgu süresiyle dikkat çeken Salt’ın da darbe gecesi tıpkı Tunçsu gibi darbeci tuğamirelle görüştüğü iddia edilmişti.  

saltiddianamebekleniyor

15 Temmuz kanlı darbe gecesinin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve 29 günlük gözaltı süresiyle dikkat çeken Ak Parti Mersin eski İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın iddianamesi merakla bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Haluk Tunçsu için iki kez müebbet isteyen Savcı’nın Salt için ne ceza isteyeceği ve iddianamede ne deliller ortaya koyacağı Mersin kamuoyunda tartışılıyor.

 

Darbe gecesi Mersin Valisi Özdemir Çakacak ile kaymakamların gözaltına alınması emrini veren Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı FETÖ tutuklusu Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan’la telefon görüşmesi yaptığı öne sürülen Tunçsu’nun ardından, eski AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt’ın da o gece darbeci komutanla görüştüğünün ifade tutanaklarında yer aldığı iddia edilmişti.

 

Hatta kalkışmadan 1 gün önce darbeci komutanla Salt’ın baş başa akşam yemeği yediği de iddia ediliyordu.

 

SORGUDA HİÇ KONUŞMADIĞI İDDİASI

 

Basına sızan ifade tutanaklarında sorguda sürekli olarak “Görmedim, duymadım, bilmiyorum” diyerek her suçlamayı reddettiği iddia edilen Mekin Merter Salt, tam 29 gün boyunca sorgulanmış, sorgunun ardından çıkarıldığı Mahkemece tutuklanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle