Hoşgeldiniz  

MAHRUKİ AKUT BAŞKANLIĞINI BIRAKIYOR!

admin | 15 Kasım 2016 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Nasuh Mahruki’nin, 22 Kasım’da düzenlenecek olağanüstü genel kurulda başkanlık görevinden ayrılarak kurumun onursal başkanı olacağı ifade edildi.

mahrukibirakiyorakut

Mahruki, kararını siyası baskılar sonucu aldığını belirterek, “Bize çok açık olarak ‘Nasuh Mahruki AKUT’un başında olduğu sürece sizi hiçbir operasyona çıkartmayacağız. Hiçbir destek vermeyeceğiz’ gibi tehditler savurdular. Biz de kendi içimizde böyle bir karar aldık” dedi.

 

Uygulamanın etik dışı olduğunu vurgulayan Mahruki şöyle devam etti: “AKUT’u rahatlatmak için böyle bir şey deneyeceğiz. Bakalım bundan sonra ne değişecek, ben de çok merak ediyorum açıkçası. İş inatlaşma noktasına geldi. Sonuçta bizim derdimiz hayat kurtarmak. Bunu denemekten başka da çıkar yol bulamadık.”

 

Ne olmuştu?

 

İstanbul valiliği AKUT’un 49 yıllığına kiraladığı ve 15 yıldır da merkez olarak kullandığı binayı 15 gün içinde boşaltmasını istemişti.

 

Mahruki, Sözcü gazetesindeki köşesinde Cumhurbaşkanlığı Kültür, Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt yönetiminde AKUT üzerinde siyasi bir baskı kurulduğunu yazmıştı.

 
Kadıköy erotik shop için tıklayınız.
Mahruki şöyle demişti: “AKP’li bazı yerel yönetimler, Orhan Karakurt’un baskısıyla ve yönlendirmesiyle kendi bölgelerindeki AKUT ekiplerine binbir zorluk çıkarıyor, söz verdikleri destekleri iptal ediyor, yıllardır kullandığımız yerleşkelerimizden çıkmamızı, kendimize yeni yer bakmamızı istiyor, bize ihtiyaç duydukları operasyonları bile haber vermiyorlar. Kazazedelerin ve kayıp kişilerin hayatlarını tehlikeye atıyorlar.” demişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle