Hoşgeldiniz  

KAHREDEN İDDİA: PKK’NIN ELİNDE ESİR TUTULAN BOZYAZILI POLİS MEMURU SEDAT YABALAK ŞEHİT EDİLDİ!

admin | 14 Şubat 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2015 yılında eşi ve kızının yanından kaçırılarak PKK’nın elinde esir olarak tutulan Bozyazılı Polis Memuru Sedat Yabalak’ın da PKK’nın hain saldırısında 13 Türk’ü katlettiği olayın ardından şehit edildiği öne sürüldü.

Terör örgütü PKK’nın stratejik noktalarından Gara’ya düzenlenen Pençe Kartal-2 Harekatı sona erdi. Harekat kapsamında 48 terörist ölü, 2’si sağ ele geçirildi. PKK’nın alçak saldırısı sonucu 13 sivil vatandaş şehit oldu.

Terör örgütü PKK’nın yuvalandığı yerlerden biri olan Gara bölgesi büyük ölçüde terörden arındırıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekatı’nın sona erdiğini söyleyerek, PKK’nın kaçırdığı 13 sivil vatandaşın, mağaralarda yapılan aramalarda naaşlarına ulaşıldığını açıkladı.

PKK’nın hain saldırısında, masum vatandaşlardan biri omuzundan, diğer 12 vatandaş ise başından vurularak şehit edildi.

PKK’NIN YAYIN ORGANLARI ESİRLERİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

Milli Savunma Bakanı Akar ve Orgeneral Yaşar Güler’in açıklamalarının ardından hayatını kaybeden kişilere ilişkin çeşitli iddialar ortaya atıldı. PKK’ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı’nın konuyla ilgili haberinde söz konusu kişilerin “bazılarının 2015 yılından beri, diğerlerinin ise sonraki yıllarda farklı tarihlerde esir alınan rütbeli asker, polis ve MİT elemanları” olduğu öne sürüldü. Haberde, bu kişilere “bugüne kadar HPG tarafından zarar verilmediği” belirtilirken esir alınan kişilerin Türk ordusunun operasyonu sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Daha önce polis memurları Vedat Kaya ve Sedat Yabalak ile askerler Hüseyin Sarı, Sedat Sorgun, Süleyman Sungur, Semih Özbey, Müslüm Altuntaş, Adil Kavaklı, Sedat Vardar, Ferdi Polat, Ümit Gıcır ve Mevlüt Kahveci’nin PKK tarafından kaçırılarak alıkonduğu çeşitli basın organlarında yer almıştı.

OPERASYONDA ŞEHİT OLDUĞU ÖNE SÜRÜLEN PKK’NIN ELİNDEKİ TÜRK ESİRLER

1_Şehit MİT Görevlisi E.P

2_Şehit MİT Görevlisi A.G.

3_Şehit Polis Memuru SEDAT YABALAK (Mersin/Anamur) “Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü kadrosundan”

4_Şehit Polis Memuru VEDAT KAYA (Mardin) “İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosundan”

5_Şehit Astsubay SEMİH ÖZBEY (Malatya)

6_Şehit Uzman Çavuş HÜSEYİN SARI (Kahramanmaraş)

7_Şehit Uzman Çavuş MEVLÜT KAHVECİ (Eskişehir/Mihalgazi)

8_Şehit Uzman Çavuş SEDAT VARDAR (Bingöl)

9_Şehit Uzman Çavuş ÜMİT GICIR (Kırıkkale/Delice)

10_Şehit Er ADİL KAVAKLI (Osmaniye)

11_Şehit Er MÜSLÜM ALTUNTAŞ (Şanlıurfa/Halfeti)

12_Şehit Er SEDAT SORGUN (Erzurum)

13_Şehit Er SÜLEYMAN SUNGUR (Siirt)

Polis Memuru Sedat Yabalak kimdir?

1986 Bozyazı / Mersin nüfusuna kayıtlı Sedat YABALAK, çiftçi bir ailenin üç çocuğundan biridir. Abisinin yolundan giden YABALAK, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğini bitirmesine rağmen, KPSS’yi geçemediği ve polislik yaşının geçeceğini düşündüğünden (çiftçilik yapacak arazi imkânı ve sermayesi yok) polislik sınavına girer. Sınavı kazanıp, eğitimlerini tamamlar ve Hatay Çevik Kuvvet Birimi’nde 2012 yılında görevine başlar. Hatay da görev yaparken Burcu YABALAK ile evlenir ve Zeynep adında kızı dünyaya gelir.

Olay Nasıl Olmuştu?

2015 yılında ataması Şanlıurfa’ya zorunlu hizmet görevi olarak yapılır. 15 günlük meyil izninin başında evini taşıyıp kalan iznini Erzurum Aşkale’de geçirmişti. Görev yeri olan Şanlıurfa’ya dönerken 28 Temmuz 2015 tarihinde yanında Eşi Burcu Hanım ve henüz 16 aylık olan kızı Zeynep vardı. Burcu Hanım 28 Temmuz 2018 öğle saatlerinde kayınvalidesi Ünzüle YABALAK’I arayıp; “Diyarbakır Lice’de silahlı teröristlerin otomobillerini durdurduğunu, kimlik kontrolleri yaptığını, Sedat’ın sadece kimliğini gösterdiğini bunun üzerine teröristlerin Sedat’a cüzdanını vermesi için silah dayadığını, bunun üzerine Sedat’ın cüzdanını verdiğini ve Sedat’ın polis olduğunu anlayan teröristlerin önce araçta bulunan 3 çocuğu, kendisini ve Sedat’ı kaçırmak istediklerini, daha sonra çocuklar ile kendisini bıraktıklarını ve Sedat’ı alarak uzaklaştıklarını” söylemişti.

28 Temmuz 2015’te kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’ın annesi Ünzüle Yabalak, Diuyarbakır’da HDP binasının önündeki eyleme katılmış ve çocuğunun serbest bırakılması için gerçekleştirilen eylemlere destek vermişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle