Hoşgeldiniz  

GİK ADAYLIĞI İÇİN İL YÖNETİMİNDEKİ GÖREVİNDEN DE İSTİFA EDEN MEHMET TÜRE, YEDEK ÜYELİKTE KALDI!

admin | 23 Eylül 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen 2. Olağan Kongre’de Genel İdare Kurulu Üyeliği Yedek üyesi seçilen Anamur eski Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin yaşadıkları, bir önceki kongrede yine yedek üye seçilen Ali Kamış’ın yaşadıklarıyla birebir örtüştü.

İYİ Parti 2. Olağan Kongresi’ni tamamlayarak, yeni üst yönetimini de belirledi. Kongrede alınan sonuçların ardından Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1. Olağan Kongrede aldığı Genel İdare Kurulu Üyeliğini bu kongrenin ardından da delegelerin onayıyla devam ettirdi.

KADIN KOTASI NEDENİYLE YEDEK ÜYELİĞE DÜŞTÜ

Geçtiğimiz kongrede Mersin kontenjanından Genel İdare Kurulu Adayı olan Ali Kamış, bu dönem aday olmadı. Ali Kamış, geçtiğimiz dönem kadın kotasına takılarak, asil üyelikten yedek üyeliğe düşmüştü.

TÜRE DE KADIN KOTASI NEDENİYLE 3. YEDEK ÜYELİĞE DÜŞTÜ

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kongrede Ali Kamış’ın başına gelenler, bu sefer de Anamur’un eski Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin başına geldi. Kadın kotası uygulaması nedeniyle kesin listede 53. Sıraya gerileyen Mehmet Türe, asil üyeliği kaybederek 3. Yedek üye oldu.

Kongrede GİK adaylığı için Genel Merkezin “il/ilçe yöneticileri GİK’e asay olmasın” çağrısının ardından il yönetimindeki görevinden de istifa eden Mehmet Türe, İYİ Parti GİK’te 3. Yedek üye olarak siyasi yaşamına devam edecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle