Hoşgeldiniz  

ENERJİ BAKANI’NA İYİ PARTİ’DEN “RUSLARA AKKUYU’DA LİMAN TAHSİS EDİLDİ Mİ?” SORUSU

admin | 26 Kasım 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın TBMM’deki Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Sezgin’den herkesin merak ettiği o soru Bakan Dönmez’e soruldu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Enerji Bakanlığı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Doğu Akdeniz’deki gaz-hidrokarbon sahalarıyla ilgili olarak Türkiye ve KKTC’nin hak ve çıkarlarına zarar verecek gelişmelere karşı en üst düzeyde kararlılık gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, “çok gecikmiş olsa da” araştırma çalışmalarının sürdürülüyor olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

İYİ Partili Sezgin, TANAP, Türk Akım ve Akkuyu Nükleer Santrali gibi enerji projelerine değinerek, kamuoyunun bu projelerin detaylarıyla ilgili aydınlatılmasını talep etti. TANAP projesinin Avrupa’ya bağlantısını teşkil eden TAP aşamasının Türkiye açısından koşullarının da kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Sezgin, TAP konusunda İtalya’yla ilgili sorunların son durumu ile ilgili Enerji Bakanı Dönmez’in kamuoyunu bilgilendirmesini istedi.

Akkuyu Nükleer Santrali projesi kapsamında Akkuyu’da Rus tarafına yeni bir kararla liman tahsis edildiğine dair birtakım duyumlar olduğunu belirten Sezgin, “Burada söz konusu olan nedir Sayın Bakan, aydınlatmanızı istirham edeceğim” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle