Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR ADAYI KUYUCUOĞLU, HDP’NİN TUTUKLU BELEDİYE BAŞKANI TÜRK’LE SEÇİMLERİ Mİ KONUŞTU?

admin | 03 Nisan 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Cezaevi’nde terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklu bulunan HDP’li eski Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü ziyaret etti.

CHP ve HDP’nin ittifak kardeşliği her geçen gün daha da hızla ilerliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz’ın, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nde ziyaret etmesinin hemen ardından bir ziyaret de CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu’ndan geldi.

 

CHP mersin Milletvekili ve 2019 yerel seçimlerinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Serdal Kuyucuoğlu da dün Tarsus Kapalı Cezaevi’ne giderek HDP’nin tutuklu eski Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk’ü ziyaret etti. Türk ve Kuyucuoğlu’nun uzun süre sohbet ettiği ve Mersin ve Türkiye’deki seçimlere ilişkin görüş alışverişinde bulundukları öne sürüldü.

 

FAZIL TÜRK, TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEK’LE SUÇLANIYOR

 

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca PKK’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamımda, 12 Aralık 2016 tarihinde HDP’ye yönelik operasyon düzenlenmiş, aralarında partinin il ve ilçe başkanları, parti yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 93 kişi gözaltına alınmıştı. Akdeniz Belediyesinin HDP’li eski başkanı Fazıl Türk hakkında ise ‘yakalama’ kararı çıkarılmıştı.

 

Operasyon sonrası 18 Aralık tarihinde Akdeniz Belediyesine İçişleri Bakanlığınca kayyım atanırken, aynı soruşturma kapsamında yaklaşık 9 aydan bu yana aranan Akdeniz Belediyesinin HDP’li eski belediye başkanı Fazıl Türk, 22 Eylül 2017 tarihinde Mersin Adliyesine gelerek teslim olmuş ve savcılıktaki ifadesinin ardından gözaltına alınmıştı.

 

12 gündür Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde sorgulanan Fazıl Türk, 4 Ekim 2017’de ‘terör örgütü kurmak ve yönetmek’ suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle