Hoşgeldiniz  

BAŞKAN KOCAMAZ: “MERSİN BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP”

admin | 07 Mart 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Akdeniz Bölgesi’nde ilk defa düzenlenen “Akdeniz Ekonomi Forumu” Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bölgesel ortaklığında başladı.

Kalkınma Bakanlığı’nın destekleriyle, NTV ve Özgencil Grup tarafından organize edilen; Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Ekonomi Platformu ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın bölgesel ortaklığında gerçekleştirilen ‘Akdeniz Ekonomi Forumu’ Mersin’de yapılıyor.

 

7-8 Mart tarihlerinde devam edecek olan Akdeniz Ekonomi Forumu’na Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Akdeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Mahmut Arslan, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, iş dünyasından temsilciler ve ekonomistler katıldı.

 

 “MERSİN BÜYÜK BİR POTANSİYELE SAHİP”

 

Akdeniz Ekonomi Forumu’nun açılışında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Doğu Akdeniz Bölgesi’nin birçok alanda ekonominin cazibe merkezi olduğuna değinerek, “Doğu Akdeniz bölgemiz coğrafi konumu, doğal ve tarihi dokusu, kültürel birikimleri, sanayi, tarım ve turizm potansiyeli, liman, serbest bölge gibi lojistik değerleri, Ortadoğu, Körfez ve Afrika odağındaki stratejik konumu ile gerçekten de ekonominin cazibe merkezi konumundadır. 321 kilometrelik sahil şeridi, benzersiz doğal ve tarihî değerleriyle Mersin, deniz, kum, güneş üçlemesi dışında kongre turizmi, dağ, yayla ve kış turizmi, inanç, kültür turizmi, termal ve sağlık turizmi, yat turizmine imkân tanıyan büyük bir potansiyele sahiptir” dedi.

 

“FORUM, BÖLGEMİZDEKİ POTANSİYELİN EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLMESİNE KATKI SUNACAK”

 

Mersin’in turizm sektöründe hak ettiği noktaya gelebilmesi için sektöre yön veren, turizmden para kazanan tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların aynı bilinçle hareket etmesinin büyük önem taşıdığını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “İlimizde Bakanlar Kurulu tarafından ilan edilmiş 8 adet Kültür Ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi bulunmaktadır. Silifke’de Ovacık, Taşucu-Boğsak ve Kargıcak, Gülnar Ortaburun, Anamur Melleç, Erdemli Narlıkuyu-Akyar Turizm Merkezleri ile Tarsus ve Karboğazı Kültür, Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri binlerce yatak kapasitesi ile turizme can suyu olmak için gün saymaktadır. İlgili bakanlıklardan beklenen onayların gelmesiyle birlikte Mersin’in, en gözde yatırım alanlarından biri olacağına şüphe yoktur. Küresel trendler, tarım, sanayi, enerji, lojistik, kadim kentler ve mavi büyüme konularının ele alınacağı forum, bölgemizdeki potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi noktasında önemli katkılar sağlayacaktır. Bugün dünyanın yoğunlaştığı en temel konu herkes ve her şey için sürdürülebilir bir yaşam standardı oluşturmaktır. Bu standarda ekonomik, sosyal ve çevresel gelişimi birlikte gözeten bir yaklaşımla ulaşılabileceği ortadadır” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN LOJİSTİĞİN KALBİDİR”

 

Güçlü, güvenli, istikrarlı bir Türkiye’nin, Doğu ve Ortadoğu’daki enerjinin Avrupa ve Amerika’ya nakli konusunda alternatifi bulunmayan bir ülke olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Türkiye’nin bu kapsamdaki en kritik bölgesi Doğu Akdeniz havzası, bu havzanın en kritik kenti ise Mersin’dir. Mersin sadece Türkiye’nin dünyaya açıldığı bir kapı değil aynı zamanda Doğu Akdeniz hinterlandı üzerinden dünya lojistik yollarını buluşturan bir merkezdir. Limanı, Serbest Bölgesi, kadim ticari kimliği ile Mersin, lojistiğin kalbidir. Hızlı tren, Yenice Lojistik Merkezi, Uluslararası Çukurova Havaalanı, Konteyner Limanı, Mersin-Silifke-Antalya duble karayolu, Mersin-Silifke-Karaman duble karayolu ve Silifke-Taşucu otoyolu projeleri ilimizin lojistik önemini daha da artıracaktır. Ayrıca biliyorsunuz tarihi İpekyolu’nu canlandırmak üzere kurgulanan Demir İpekyolu projesinin en doğu ucu Kazakistan, en batı ucu ise Mersin’dir.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin küresel rol model konumunda olduğunu belirterek konuşmasını sonlandıran Başkan Kocamaz, “Ülkemizin tarih, kültür ve coğrafya odaklı bu stratejik konumu, önümüzdeki dönemde insanlığın ihtiyaç duyacağı güvenli ticari köprü özelliğimizi daha da perçinleyecektir. Mersin sadece Türkiye’nin dünyaya açıldığı bir kapı değil aynı zamanda Doğu Akdeniz hinterlandı üzerinden dünya lojistik yollarını buluşturan bir merkezdir” diye belirtti.

 

İki gün sürecek olan forumu ilk gününde Makroekonomik Gelişmeler Işığında Dünya ve Türkiye, Akdeniz Havzası Hedef; Ekonomi ve Sanayide İstikrarlı Büyüme, Lojistik Üssü Akdeniz Havzası konu başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle