Hoşgeldiniz  

ALEVİLERDEN CHP’YE BÜYÜK TEPKİ

admin | 07 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Saadet Partisi’nin Erbakan anmasına katılan ve Sivas katliamı sorumluları arasında bulunan Temel Karamollaoğlu’nun elinden plaket alan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Alevi toplumundan sosyal medya aracılığıyla tepki yağdı. Yapılan açıklamalarda Kılıçdaroğlu’nun bu davranışının Alevilere yara verdiği ve affedilemeyeceği belirtildi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Erbakanı anma programına katılması ve Sivas katliamı sırasında belediye başkanı olan ve saldırganlara “gazanız mübarek olsun” diyen Temel Karamollaoğlu’nun elinden plaket ve kitap alması Alevi toplumunun büyük tepkisini çekti.

 

“BU DURUMA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

 

Pir Sultan Abdal Ankara Şubesi sosyal medyada yazılı bir açıklama yayınlayarak, “Kimse kusura bakmasın biz Pirimizin de dediği gibi “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” diyerek sözlerimize başlıyacağız. Sivas Madımak katliamında 33 Canı şehit edilen bir örgüt olarak bu duruma sessiz kalamayacağız” ifadesini kullandı.

 

Açıklamada şu tepki dile getirildi:

 

“1993 Sivas Katliamı’nda yitirdiğimiz 33 şehidimizin üzerinden 24 yıl geçmişken hala sanıklarının yargılanmadığı, insanlık suçu olan Sivas Katliamı’nın zaman aşımına uğratıldığı, Madımak otelinin müze olmadığı, suçluların korunduğu ve çok değil daha bir hafta önce mahkemede sanıkların yurtdışından yakalanıp iadesinin istendiği fakat her seferinde bir şekilde yakalanamadığını konuşurken, bugün Alevi toplumuna büyük bir yara da en çok destek olduğu siyasi bir parti genel başkanınından verilmiştir. Kılıçdaroğlu’nun Sivas Katliamı baş sorumlularından biri olan Temel Karamollaoğlu ile vermiş olduğu fotoğraf biz Alevi toplumunu derinden yaralamıştır. Madımaktaki ateş yüreklerimizi yakmaya devam ediyorken, sırf siyasi çıkarlarınız için yapılan bu davranışın hiç bir açıklaması ya da savunması kabul edilemez. Başta ABF ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği örgütlülüğü olmak üzere tüm Alevi kurumları bu davranışta bulunan parti başkanına gerekli tepkiyi göstermelidir. Şu unutulmamalıdır her mevki gelip geçicidir ama Sivas Madımak Katliamı’nın acısı yüzyıllar da geçse geçmeyecektir….”

 

 

MAT: ALEVİ İNANCI, VİCDANI BUNU KABUL ETMEZ

 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Bu resmi kabul etmek Sivas Madımak Oteli’nde katledilen canlarımıza en büyük hakarettir, zulümdür. Katilleri meşrulaştırmaktır, aklamaktır. Sivas katillerini, onları koruyan, kollayan ve her türlü desteği veren, meşrulaştıran, aklayan her adımı, her desteği, her mesajı kınıyorum. Alevi inancı, öğretisi, vicdanı bunu asla kabul etmez.” dedi.

 

BÜLBÜL: KILIÇDAROĞLU’NDAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin önceki başkanlarından eğitimci Kemal Bülbül de sosyal medyadan tepkisini dile getirdi.

 

Bülbül şunları kaydetti:

 

Her şey alenen ortada. Açıklanacak bir şey de yok ama biz nezaketimiz ve kemaletimiz gereği; bu resmin mantıklı bir açıklamasını istiyoruz. Şu anda Saadet Partisi Genel Başkanı olan Temel Karamollaoğlu 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı’nın Sanığıdır. Katliam sırasında Sivas Belediye Başkanı olan Karamollaoğlu  katliam için toplanan cani sürüsüne  ‘Gazanız mübarek olsun! diyen, katliamı kutlayan zevattır. Alevi toplumu olarak; “Alevi Kılıçdaroğlu”dan bir açıklama bekliyoruz.”

 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Av. Cafer Koluman da sosyal medyadan mesaj yayınladı.

 

“Aleviler bu resme iyi bakın ve görün. Siyasetiniz de batsın, yok olsun. Sözüm ona Alevi kökenli bir genel başkanın, mahkeme kararı ile olmasa da Alevilerin vicdanında Madımak katliamının 1 numaralı sanığı Temel Karamollaoğlu ile Hayır cephesinde buluşma şerefine plaket alıyor.  Eline Madımak şehitlerinin kanı bulaşmadı mı?  Metin Altıok’un kızı Zeynep Altıok ne düşünüyor acaba? Hala bekleyecek mi? Pir Sultan’ın itleri bile Hınzır Paşanın haram lokmalarını yemedi.  Batsın siyasetiniz. Bin kere batsın…”

 

TEMEL KARAMOLLAOĞLU KİMDİR?

 

Temel Karamollaoğlu, Sivas Katliamı’nın yaşandığı dönemde Sivas Belediye başkanlığı görevini yürütüyordu. Katliamla ilgili açıklamalarıyla hatırlanan Karamollaoğlu, katliam sırasında otelin önündeki saldırgan güruha “gazanız mübarek olsun” diye seslenmişti. Karamollaoğlu daha sonra konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda Sivas’ta can verenlerin ‘yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü’ iddia etmiş ve “gazanız mübarek olsun” sözünün aslında ‘dil sürçmesi’ olduğunu savunmuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle