Hoşgeldiniz  

AKDENİZ VE MEZİTLİ BELEDİYE MECLİSLERİ İSRAİL’İ KINADI!

admin | 18 Mayıs 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İsrail’in Ramazan ayının son günlerinden başlattığı, Ramazan Bayramında da sürdürdüğü insanlık dışı saldırılar Akdeniz ve Mezitli Belediye Meclislerince kınandı.

İsrail’in adeta katliama dönüştürdüğü Filistin saldırıları, Akdeniz ve Mezitli Belediye Meclislerinin de gündeminde yer aldı. Mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri ve bağımsız üyelerce yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in, Ramazan ve bayramda yaptığı saldırılarda birçok bebek, yaşlı ve kadının şehit ettiği belirtilerek, saldırıların durması çağrısı yapıldı.

MEZİTLİ

Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri, bir bildiri yayınlayarak İsrail’in Filistin’e karşı sergilediği saldırgan tavrını kınadı. Gerçekleştirilen Mayıs ayı Meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi adına hazırlanan ortak bildiriyi, meclis adına CHP grup sözcüsü Ali Büyüker okudu.

Bildiri ile İsrail’in sergilediği saldırganlığa ve Filistin halkına yapmış olduğu zulme karşı durmaya davet edilerek, “Filistin Davasını ve kardeş Filistin halkının haklı özgürlük, adalet, hukuk ve bağımsızlık mücadelesini savunmaya devam edeceğiz” denildi.

AKDENİZ

Akdeniz Belediye Meclis toplantısında; İsrail’in, kadın-çocuk demeden mazlum Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları, dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği katliam, zulüm ve sürgün kınandı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ilk birleşimi; Mustafa Gültak Başkanlığında gerçekleşti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Meclis’e sunulan çeşitli önergeler okunarak kabul edildi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Mustafa Gültak; İsrail’in, mazlum Filistin halkına zulmünü ve Gazze şeridine yönelik saldırılarını kınadı. “İsrail’in; kadın-çocuk demeden sivil ve günahsız insanlara yaptığı zulüm ve katliam asla kabul edilemez” diyen Gültak; “Dünyanın neresinde olursa olsun, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun, mazlum halkların her zaman yanındayız. Bu katliam ve zulüm bir an önce durdurulmalıdır. Şehit olan Filistinli kardeşlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle aldığı tavsiye kararıyla da İsrail’in, masum ve mazlum Filistin halkına yönelik katliamı kınandı, zulmün bir an önce durması çağrısında bulunuldu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle