Hoşgeldiniz  

3 OCAK MERSİN’İN KURTULUŞ GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

admin | 02 Ocak 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in kurtuluş Günü olan 3 Ocak tarihi, resmi tatil mi? İşte cevabı…

resmitatil3-ocak

Resmi ve Dini Bayramlar mevzuata göre resmi tatil günleri olarak belirtiliyor. 2429 sayılı kanuna göre mahalli kurtuluş günleri de resmi tatilden sayılıyordu.

 

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanunda yapılan düzenlemede mahalli kurtuluş günlerini tatil olmasına dair bir düzenleme yapılmadığı dikkat çekiyor.

 

Yürürlükten kaldırılan İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 11. Maddesinin h bendinde “Mahalli Kurtuluş günü (1 gün)” tatil ifadesi varken 26 Temmuz 2014 tarihinde çıkarılan yeni Okul Öncesi Eğitim Veİlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde bu ifade kaldırıldı. Aynı şekilde yürürlükten kaldırılan Orta Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 14. Maddesinin ğ bendinde “Mahalli Kurtuluş günü (1 gün)” tatil ifadesi varken 07 Eylül 2013 tarihinde çıkarılan yeni Orta Öğretim Kurumları yönetmeliğinde Mahalli Kurtuluş Günlerinin tatil olduğu yazmamaktadır. Mahalli Kurtuluş günlerinde artık okullar tatil değildir. Mahalli kurtuluş günlerinde okullarda törenler yapılacaktır ve dersler normal olarak devam edecektir.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle