Hoşgeldiniz  

BOMBA İDDİA… CHP’Lİ SEÇER AK PARTİLİ YERLİKAYA ÜZERİNDEN CUMHUR’U BÖLECEK!

admin | 29 Eylül 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Taş Bina’dan siyasi kulislere yansıyan iddia gündeme bomba gibi düştü. Cumhur ittifakının Büyükşehir Meclisi’ndeki muhalefet direncini kırmak isteyen CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in AK Partili Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya ile görüşme yaptığı, kritik kararlar öncesinde Yerlikaya ile birlikte hareket ederek, Cumhur’un blok oyunu bölmeye çalıştığı iddiası ortalığı salladı.

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, meclis çoğunluğunu elinde tutan Cumhur ittifakının blok oyunu bölmek için hareket geçtiği öne sürüldü. Seçer’in bunun için de İmar Komisyonu üyesi AK Partili İsmail Yerlikaya ile ilişkilerini sıklaştırdığını, kritik karalar öncesinde Yerlikaya ile görüşerek, Seçer lehine kararlar alınmasını sağlamaya çalıştığı iddiası kamuoyunu salladı.

Bu ay gerçekleştirilen Meclis oturumunda Cumhur’un kararına rağmen, Komisyondan Ret yiyen bir kararın CHP’lilerin isteği üzerine bir kez daha komisyona havale edilmesi için AK Partili İsmail Yerlikaya’nın “çabası” tüm Mersin kamuoyunca izlenmişti. Yerlikaya’nın parti grubundan aykırı bir şekilde kararı CHP’liler lehine çevirmek için çabalamasının da iddianın delili olduğu Cumhur ittifakına yakın kaynaklarca dile getirildi.

EYLÜL AYI OTURUMUNDA NE YAŞANMIŞTI?  

Tarsus merkezindeki kentsel dönüşüm kapsamına alınacak bir taşınmaz için İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu ret kararı almıştı. Meclise sunulan raporun ardından komisyon üyelerinden komisyon toplantılarına katılmayan komisyon üyesi AK Partili İsmail Yerlikaya ve toplantıya katılarak ret kararına imza atan CHP’li Zekeriya Özgür kendi aldıkları kararın arkasında durmayarak, konuyu tekrardan komisyona havale edilsin önerisinde bulununca ortam gerilmişti.

AK PARTİLİ EKMEKÇİ CHP’Lİ ÖZGÜR’E BÜYÜK TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP’li Özgür’ün bu şaşkınlık veren çıkışının ardından söz alan ve kararda Çevre Komisyonu üyesi olarak imzası bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mevlüt Ekmekçi büyük tepki göstermişti. Ekmekçi, “Sayın Özgür tecrübeli bir belediye başkanı ve belediye meclis üyesi. Bu tereddütlerini komisyon toplantısında neden dile getirmedi? Ret kararını verirken bölgeye yapılacak AVM’nin küçük esnafı yok edeceğini söylemişti. Şimdi ne değişti?” diye konuşmuştu.

AK Partili Ekmekçi’nin açıklamasının ardından yine AK Partili İmar Komisyonu Üyesi İsmail Yerlikaya söz aldı. AK Partili Yerlikaya da CHP’li Özgür’e destek vermiş, “Ben işlerim dolayısıyla o gün yapılan komisyon toplantısına katılamamıştım. Zaten arkadaşlara da bu maddeyle ilgili söylemiştim. Acele getirmeyin bekleyin demiştim. Ben de raporun tekrardan görüşülmek üzere komisyona gönderilmesini talep ediyorum” deyince Cumhur ittifakından tepkiler gecikmemişti.

AK PARTİLİ YERLİKAYA VE AK PARTİLİ EKMEKÇİ ARASINDAKİ TARTIŞMAYI TÜM MERSİN İZLEDİ

Yine İmar Komisyonu Üyesi MHP’li Mahmut Tat, komisyonda aldıkları kararın arkasında olduklarını dile getirmişti. Oturum esnasında AK Partili Ekmekçi ile AK Partili Yerlikaya arasındaki atışma tüm Mersin kamuoyunca izlenmişti. Yaşanan tartışmaların ardından MHP’li Mahmut Tat oylama öncesinde CHP’li Vahap Seçer’den oturuma 5 dakika ara istemişti.

Verilen 5 dakikalık arada canlı yayın kesilmişti. Cumhur ittifakına yakın kaynaklar, arada da Ekmekçi ve Yerlikaya arasında atışmanın devam ettiğini öne sürmüş, ardından MHP’li Meclis üyelerinin de AK Partili Yerlikaya’ya tepkilerini dile getirdiği kaydedilmişti.

BOMBA İDDİA: OTURUM ÖNCESİ SEÇER, YERLİKAYA’YI ARADI!

Yine Cumhur ittifakına yakın kaynaklar, AK Partili İsmail Yerlikaya ile Vahap Seçer’in oturum öncesinde telefonda görüştüğünü ve komisyondan oy birliğiyle ret yiyen maddenin yeniden komisyona havale edilmesi için Cumhur’un ikna edilmesi gerektiğini belirttiği iddiası kamuoyuna bomba gibi düştü. Verilen arada Cumhur ittifakından bazı meclis üyelerinin Vahap Seçer’le görüştüğü ve CHP’li Seçer’in Yerlikaya ile yaptığı bu görüşmeyi orada dile getirdiği iddia edildi.  

YERLİKAYA’NIN BU İLK VUKUATI DEĞİL!

Temmuz ayında Meclis’ten borçlanma yetkisi isteyen CHP’li Vahap Seçer’e Cumhur içinden destek veren AK Partili İsmail Yerlikaya, kritik oylamada Meclis’e gelmemişti. Yaklaşık 2 yıllık görev süresince elle tutulur hiçbir hizmet üretmeyen CHP’li Vahap Seçer’in, bir kez daha Meclis’ten istediği 250 Milyon liralık borçlanma talebi, Cumhur ittifakı üyeleri tarafından reddedilmişti. Seçer’in bu talebini kendi gruplarında değerlendirerek ret kararı alan AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri, AK Partili İsmail Yerlikaya’nın grup kararlarına aykırı konuşmasıyla büyük şok yaşamıştı.

Vahap Seçer’in borçlanma maddesi görüşmelerinde antidemokratik tavırları ve hem MHP’li hem de AK Partili başkanları hedef alması meclisi germişti. Bu gerginliğin üzerine yapılan kritik borçlanma oylamasına Ak Partili İsmail Yerlikaya’nın katılmaması büyük tepki toplamıştı.

Ret oylarının sayılmasının ardından MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat ile AK Parti Grup Başkan vekili Mevlüt Ekmekçi’nin hararetli bir şekilde görüşme yapması kameralara yansımıştı. MHP’ye yakın kaynaklar, AK Partili Yerlikaya’nın konuşması ile oylamaya katılmamasından dolayı duydukları rahatsızlığı AK Partililere ilettiğini öne sürmüştü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

BOMBA İDDİA… CHP’Lİ SEÇER AK PARTİLİ YERLİKAYA ÜZERİNDEN CUMHUR’U BÖLECEK! için 1 yorum

  1. Diyarbakırlı dedi ki:

    I.Y Akp kesin İmar takip işi vardır yada mermer işi vardır adam memleket alakası yok

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle