Hoşgeldiniz  

ÜLKÜCÜ MAĞDUR İŞÇİLER İÇİN İKTİDARDAKİ MHP’Lİ KILAVUZ YASAL GÜVENCE ÇIKARTMIYOR, İŞÇİLERİN MAĞDURİYETİNDEN SİYASİ MALZEME ÇIKARTIYOR… BU KADAR BASİT!

admin | 05 Ağustos 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un “ihanet içerisinde” dediği CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanıyla kıyıma uğrayan işçiler için değil, Belediye’de sözleşmeli memur olan kardeşi için görüşmesi ülkücü işçilerin tepkisini çekerken, iktidarda olan milletvekilinin mağdur işçilere sadece “yanınızdayız” deyip, yasal güvenceyle işçilerin haklarını savunmaması da eleştiri konusu oldu.

MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer için “HDPKK’ya belediyeyi peşkeş çekiyor” iddiasında bulunması şok yarattı.

İktidar ortağı olan MHP’nin milletvekili olarak terör örgütü sempatizanlığıyla suçladığı CHP’li Seçer hakkında “Terör bağlantısı varsa neden iktidarca harekete geçilmediği” konusunda suçlanan MHP’li Kılavuz’un Seçer mağduru işçilere de sadece “yanınızdayız” demesi de tepkiyle karşılandı.

ÜLKÜCÜ İŞÇİLERE YASAL KORUMA YOK, SİYASİ MALZEME OLARAK KULANMA VAR

Ülkücü kökenli işçilere CHP’li Seçer’in uyguladığı kıyım için iktidarca bir yasal güvence yapılmamasını da eleştiren bazı işçiler, kendilerinin siyasi malzeme olarak kullanıldığı iddia etmeleri de gündeme bomba gibi düştü.

MAĞDUR İŞÇİLER İÇİN DEĞİL, KARDEŞİ İÇİN “RİCACI” OLDU

Geçtiğimiz ay Sansasyonel Haber’de yer alan MHP’li Kılavuz CJHP’li Seçer görüşmesine ilişkin detaylar şok yaratmıştı. MHP il yönetimine yakın kaynaklar, görüşmede mecliste çoğunluğu bulunduran MHP’nin İl Başkanı Gölgeli ve Mersin Milletvekili Kılavuz’un şok özel isteği görüşmeye damgasını vurmuştu. İddiaya göre İmar A.Ş. bünyesinde çalışan MHP’li Kılavuz’un kardeşi Ramazan Kılavuz için işten “tazminatını alarak çıkarılması” yönünde talepte bulunduğu kaydedilmişti. Seçer’İn de bu talebi kabul ettiği ve İmar A.Ş’de hafriyat sorumlusu olarak görev yaparken, “tazminatını alarak” işten çıkarıldığı iddia edilmişti.

Olcay Kılavuz’un kardeşinin de bu görüşmeden sonra Büyükşehir’le bağlarının kopmasının ardından Gölgeli ve Kılavuz’un Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın yanına gittiklerini iddia eden MHP’li kaynaklar, Büyükşehir’de işlerini kaybeden bazı işçilerin az sayıda da olsa Toroslar bünyesinde işbaşı yaptırılması için ricacı olurken, Kılavuz’un kardeşinin de Toroslar Belediyesi’nde işe başlaması için talepte bulunduğunu ileri sürmüştü. Bu görüşmenin ardından Olcay Kılavuz’un kardeşi Ramazan Kılavuz’un Toroslar Belediyesi’nde “Sözleşmeli Memur” olarak iş başı yaptırıldığı kaydedilmişti.

SEÇER GÖRÜŞMEYİ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Vahap Seçer’in Belediye Meclisinin 2021 yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısının 2. Birleşiminde Olcay Kılavuz’a hitaben kamuoyuna açıkladığı “Soralım bakalım; kardeşi ben yönetime geldiğimde hangi birimde kaç para maaşla çalışıyormuş? Şu anda bizden ayrılınca kaç para tazminat almış? Bir soralım. Bana ahlak dersi veriyor herkes aynaya baksın. Tabanını da yanıltmasın. Tabanında binlerce insan aç geziyor. Ama o milletvekilinin kardeşi binlerce lira maaş alacak sonra bana ahlak dersi verecek, halkı kandıracak” diyerek Ramazan Kılavuz’un “tazminatını alarak” işten çıkarıldığını açıklaması işlerinden edilen yüzlerce mağdur ülkücü işçiyi şok etmişti.

BOMBA KULİS: MHP’Lİ MAĞDUR İŞÇİLER GÖLGELİ VE KILAVUZ’A ÖFKELİ

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle