Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE’NİN İLK ŞEHİR HASTANESİ MERSİN’DE HİZMETE AÇILIYOR… İŞTE TARİH

admin | 29 Ocak 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışı öncesinde son kontrolleri yapmak için kente gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, “Ben çok iddialı olmayı sevmiyorum ama şunu rahatça söyleyebilirim,  Mersin Şehir Hastanesinin ayarında bir hastaneyi bugün Avrupa’da bulamazsınız” dedi.

şehirhastanesimersinaçılışöncesidenetim

Mersin Şehir Hastanesi ile ilgili geri sayım resmen başladı. Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ile Mersin’e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, açılış öncesinde son kontrolleri yaptı. Valilik Makamında Vali Özdemir Çakacak tarafından karşılanan Elvan ve Akdağ basına açıklama yaptı.

 

3 Şubat Cuma günü saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin resmi açılışını yapacaklarını kaydeden Bakan Akdağ, “Bu gerçekten bizim için heyecan verici. Şehir hastaneleri sadece mükemmel birer binalar değil, şehir hastaneleri sadece o binaların içerisindeki yüksek teknoloji imkanları ve bu imkanlarla verilecek üst seviyede sağlık hizmetleri, konforlu bakım değil, şehir hastaneleri bir zihniyet değişimi aynı zamanda. Sağlıkta dönüşüm programımızın 2. döneminde, 2. fazın hastanecilikteki yeni adı şehir hastaneleri dönemidir. Ben çok iddialı olmayı sevmiyorum ama şunu rahatça söyleyebilirim,  Mersin Şehir Hastanesinin ayarında bir hastaneyi bugün Avrupa’da bulamazsınız. Belki Amerika’da benzer hastaneler var. Böylesine bir zihniyette yaklaşımda bu hastaneyi inşa ettik ve inşa etmeye devam edeceğiz. İçinde bulunduğumuz sene Allah nasip ederse 6 ile 8 hastaneyi hizmete sokacağız.  Mersin’in peşine Yozgat’ta onun peşine Isparta’yı daha sonra yıl sonuna doğru inşallah ilgili firma yetiştirebilirse,  Ankara Bilkent’teki hastaneyi hizmete koyacağız. Milletimize layık olan da budur. Bu millet gerçekten her fırsatta hele hele 15 Temmuz’da şunu gösterdi, bizler milletimiz için ne kadar hizmet etsek, ne kadar milletimizin rahatını huzurunu üstün bir seviyeye çıkarmaya gayret etsek azdır. Buna devam edeceğiz” dedi.

 

Bakanlar Valiliğin ardından Şehir Hastanesi’ne geçerek incelemelerde bulundu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle