Hoşgeldiniz  

TÜRKİYE İŞ HAYATINDAKİ SURİYELİLER AÇIKLANDI… ŞİRKET KURULUMUNDA MERSİN ÜST SIRALARDA!

admin | 20 Haziran 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye’de ikamet eden mülteci Suriye uyruklu kişilerin sayısı 5 milyona yaklaştı. Bu arada Suriye uyruklu ortaklıklardan oluşan şirket sayısı ise 15 bini geçti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bir soru önergesine verdiği cevapta “En az bir ortağı Suriye uyruklu olan şirket sayısının 15.192’ye ulaştığını kaydetti. Pekcan bu şirketlerde istihdam edilen Suriyeli işçi sayısının ise 10.046 olduğunu bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “ Türkiye’de faaliyet gösteren Suriyeli firmalar, yoğunlukta olduğu iller, faaliyet alanları ve çalışan Suriyeli sayısı” konularının cevaplanması için bir soru önergesi verdi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise soru önergesine verdiği yanıtta; “Merkez Sicil Kayıt Sistemi verilerine göre; 26 Şubat 2019 tarihi itibarıyla en az bir ortağı Suriye uyruklu olan şirket sayısının 15.159 olduğunu ve söz konusu şirketlerin en fazla İstanbul, Gaziantep, Mersin, Hatay ve Bursa’da faaliyet gösterdiğini, faaliyet alanlarının ise toptan ve perakende ticaret olduğunu beyan etti”

ÇALIŞAN SURİYELİ SAYISI

​Bakan Pekcan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerine göre ise Suriye uyruklu firmalarda 10.146 Suriyeli işçinin istihdam edildiğini açıkladı.

Pekcan, “Ayrıca 31 Mart 2019 tarihi itibarıyla ülkemizde geçerli çalışma izni bulunan yabancı sayısı 96 bin 972 olup, bunlardan 31 bin 185’i Suriye uyrukludur” bilgisini paylaştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle