Hoşgeldiniz  

SÜRGÜNDEKİ BÜROKRATLAR DAVAYI KAZANDI, VAHAP SEÇER’E MOBBİNG DAVASI AÇIYORLAR!

admin | 24 Mart 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in önceki dönem bürokratlarına karşı uyguladığı hukuksuz sürgün Yargı’dan döndü. Sürgün edilen bürokratların tamamına yakını açtığı davaları kazandı. Davaları kazanan bürokratların CHP’li Vahap Seçer’e karşı görevi kötüye kullanma ve mobbing davası açmaya hazırlandıkları öne sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer, uyguladığı işçi kıyımı ve mobbing uyguladığı önceki dönem üst düzey yöneticileriyle gündemdeki yerini koruyor.

Göreve başladığı 1 yıllık sürede dişe dokunur bir çalışma otaya koyamayan CHP’li Seçer’in hukuksuz uygulamaları Yargı’dan dönmeye başladı.

Performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek önceki dönemde işe alınan personelleri haksız yere işten çıkaran CHP’li yönetime karşı açılan işçi davaları da işçiler lehine sonuçlanmaya başladı. CHP’li Seçer’in işçilerin yanı sıra önceki dönem üst düzey yöneticilerine uyguladığı mobbing de Yargı engeline takıldı.

İLK ETAPTA 5 BÜROKRAT DAVAYI KAZANDI

Önceki dönemde üst düzey yöneticilik ve daire başkanlığı yapan 35 bürokratı uzak ilçelere sürgüne gönderen Vahap Seçer’in bu uygulamasına karşı davalar açılmıştı. Mersin 2. İdaresi’nde görülen ilk davalarda Aşkın Günay, Hasan Celal Taş, Arif Sayın, Tayfun Bozdoğan ve İlker Taner Pırlak yürütmeyi durdurma kararı alarak, eski görev yerlerine dönmeleri hususunda karar çıkmıştı.

5 BÜROKRAT DAHA DAVAYI KAZANDI, DİĞER BÜROKRATLARIN DAVALARI KARAR AŞAMASINDA!

Mersin 1. İdare Mahkemesi’nde görülen diğer davalarda ise sürgüne gönderilen bürokratlar Mustafa Saçıkara, Erkan Arıcı, Mustafa Yalın, Hayati Kazaz ve Serdar Tanrıverdi’nin de yürütmeyi durdurma ve eski görevlerine iade hakkını kazandığı öğrenildi. Sürgüne gönderilen diğer bürokratların da davalarının sürdüğü ifade edilirken, hukukçular diğer davalar gibi bu davalardan da aynı kararın çıkma ihtimalinin yüksek olduğu konusunda görüş bildirdi.

ŞOK KULİS: SEÇER VE EKİBİNE MOBBİNG DAVASI GELİYOR!

30 gün içinde söz konusu bürokratları eski görev yerlerinde işe başlatma zorunluluğu bulunan CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimine sürgünzede bürokratların karşı dava açacağı iddiası büyük yankı uyandırdı. Bürokratların sürgünlerden sorumlu tuttukları Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Genel Sekreter Vekili Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ayhan Eker’e görevi kötüye kullanma ve mobbing davası açmaya hazırlandıkları ileri sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SÜRGÜNDEKİ BÜROKRATLAR DAVAYI KAZANDI, VAHAP SEÇER’E MOBBİNG DAVASI AÇIYORLAR! için 1 yorum

  1. […] SÜRGÜNDEKİ BÜROKRATLAR DAVAYI KAZANDI, VAHAP SEÇER’E MOBBİNG DAVASI AÇIYORLAR! CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İN HAKSIZ SÜRGÜNÜNE 2. VETO: 2 BÜROKRATA DAHA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI SÜRGÜN’E İLK VETO GELDİ: BÜYÜKŞEHİR’DE 2 BÜROKRAT GÖREVE İADE EDİLECEK  Paylaş YazdırPDFE-Mail Etiketler: […]

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle