Hoşgeldiniz  

SON DÜZLÜĞE GİRİLİRKEN CHP İLE AK PARTİ’NİN “MUHTAR” KAVGASI

admin | 17 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

24 Haziran seçimlerine 7 gün kala Mersin’de CHP ile Ak Parti arasında muhtarları tehdit kavgası başladı. CHP İl Başkanı Aktay, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın Mersin’deki muhtarları arayarak tehdit ettiğini öne sürerken, AK Parti İl Başkanı Ercik de Aktay’ın iftira attığını savundu.

24 Haziran seçimleri öncesinde CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’dan Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan hakkında şok bir iddi ortaya atıldı. İl Başkanı Aktay, Mersin’deki CHP’li muhtarların Elvan tarafından tehdit edildiğini öne sürdü.

 

Aktay’ın, “Sayın Erdoğan’ın, partisinin kapalı toplantılarında, sandık kurullarında çoğunluğu ele geçirme, “seçimi başlamadan bitirme” planları yapmakta olduğunu hep birlikte gördük, izledik. AK Parti, Mersin’de de “seçimi başlamadan bitirme” hayalleri kuruyor. Bu boş hayalin Mersin sorumluluğunu Kalkınma Bakanı ve AK Parti Mersin milletvekili adayı Sayın Lütfi Elvan üstlenmiş durumda. Sayın Elvan’ın son günlerde, Cumhuriyet Halk Partili muhtarları ve üyemiz olmamakla birlikte, bu seçimde Sayın Muharrem İnce’yi ve partimizi destekleme kararlılığındaki pek çok muhtarı telefonla aramak hevesine kapıldığı görülüyor. Sayın Elvan’ın milletvekili adayı sıfatıyla muhtarlarla iletişim kurmasından ve onlardan oy istemesinden ancak memnun olurduk. Ne var ki Sayın Elvan, oy istemiyor, arkasındaki iktidar gücünü istismar ederek, gözdağı ve tehdit yoluyla, değerli muhtarları etkilemeye, baskı altına almaya çalışıyor. Bir aday ya da bir bakan olarak değil, adeta bir tehditçi, bir “gözdağı elçisi” gibi davranıyor. Çok sayıda muhtarımız bu durumdan rahatsızlık duyduklarını ve bu tehditkâr tavırları Sayın Elvan’a yakıştıramadıklarını belirttiler” şeklinde açıklaması kent gündeminde şok etkisi yarattı.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI ERCİK’TEN JET YANIT: “İDDİALARIN ASLI ASTARI YOK!”

 

CHP İl Başkanı Adil Aktay’ın yaptığı açıklamanın hemen ardından yazılı bir açıklama yapan AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik de açıklamaları aslı astarı olmayan bir takım iddialar şeklinde yorumladı.

 

Ercik, “Anlaşılan o ki Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan başta olmak üzere AK Kadroların her kesimi kucaklaması, her kesimle samimiyet kurması CHP İl Başkanını rahatsız etmiştir. Partimize verilen desteğin dün olduğu gibi bugün de artarak devam etmesi CHP İl Başkanını paniğe sevk etmiş olmalı ki hayal ürünü iddialarla ortamı germeye, seçim kampanyalarını gölgelemeye ve huzuru bozmaya yönelik adımlar atmaktadır. Üstüne üstlük CHP İl Başkanı açıklamasında “CHP’li Muhtarlar” diyerek muhtarlarımızı ayırmaktadır. Bizim için tüm muhtarlarımız birdir, biriciktir. Muhtarlarımızı CHP’li veya başka bir partili olarak ayrımcılığa tabii tutmak ne CHP İl Başkanının ne de başka birinin haddinedir. CHP İl Başkanı şunu bilmelidir. Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi iftiralara başvururlarsa vursunlar bizler muhtarlarımızı ve milletimizi dinlemeye, sorunlarına çözümler üretmeye, dertleri ile dertlenmeye devam edeceğiz. AK Parti milletimizin, muhtarlarımızın ve Mersin’in yanında olmaya devam edecektir. Tüm bu iftiralara milletimiz gereken cevabı 24 Haziran’da sandıkta verecektir” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle