Hoşgeldiniz  

REFERANDUM ÇALIŞMALARI “VESİLE” OLDU

admin | 08 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği referandumu için sahaya “hedeflerini çizen” siyasiler indi.

Mersin’de 16 Nisan referandumu için saha çalışmaları hız kazandı. Evet ve Hayır için siyasi parti bazında çalışmalar sürerken, “partili bazında” da katkılar artarak devam ediyor. 16 Nisan referandum çalışmalarını vatandaşlarla buluşabilmek adına fırsat olarak gören bazı siyasiler de yeni dönem hedeflerini gerçekleştirebilmek için sahada aktif çalışmalarıyla dikkat çekiyor.

 

CAVİDAN DEMİRAĞ TARSUS’TA SAHAYA İNDİ

Cumhuriyet Halk Partisi 27. ve 29. dönem Parti Meclis Üyesi Cavidan Demirağ da referandum çalışmalarında sahada aktif görünen isimlerden. Demirağ ilk olarak Tarsus’taki referandum çalışmasında vatandaşları hayır demeye davet etti. Tarsus’taki etkinlikleri elinden geldiğince katılmaya çalıştığını anlatan Demirağ, Referandum için de sıkı bir çalışma içinde olduklarını kaydetti.

 

Kendi çalışmaları için de bilgiler veren Demirağ, “Bunlardan belki parti yönetiminin haberi olmuyor. Belki buraya gelip buradan hareket etmemiz gerekiyor ama ben alışılmış siyaset tarzından hoşlanmıyorum. Zaten burada herkes bir birini tanıyor. Ama illa yapmam gerekiyorsa gelir buradan harekete geçeriz. Ama ziyaretlerimiz, çalışmalarımız oluyor. Onları raporlamamız gerekir. Duyunca hemen çalışmalarımızı raporladım. Sanayi sitesine gittik. Esnafları ziyaret etmiştik. Partili olduğumuzu zaten biliyorlar. Referandum konusunda herkes kendi çevresine nasıl dokunmalı, ne yapmalı ve bunu olumluya nasıl çevirmeli? Birbirimizle paylaşıyoruz. Nabızları yokluyoruz. Şu an partide bir görevim yok. Ben içinizden biriyim. Kendimce bazı çalışmalar yapıyorum. Yanlış doğru bilmem ama faydalı olduğuna inanıyorum. İnsanların ufku açılıyor. Onlara bizim yaklaşarak anlatmamız iyi oluyor” dedi.

 

Cavidan Demirağ, 1994 Toroslar Belediye Başkan Adayı olmuştu. Yine 1999’da CHP’nin Meclis dışında kaldığı seçimlerde Milletvekili Adayı idi. Demirağ’ın milletvekilliğini tekrardan düşündüğü kulislerde sıklıkla dillendirilmeye başlandı bile.

 

VAHAP SEÇER TÜM MERSİN’İ KARIŞ KARIŞ GEZDİ

23. ve 24. Yasama Döneminde CHP Mersin Milletvekilliği yapan Tarsuslu Ziraat Mühendisi Vahap Seçer de Mersin’i referandum çalışmaları kapsamında karış karış turladı. Tüm ilçeleri gezerek vatandaşları bilgilendiren Seçer’e CHP teşkilatları da yoğun ilgi gösterdi.

 

CHP’ye yakın kaynaklar Vahap Seçer’in 2019’da gerçekleştirecek olan yerel seçimlerde Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için sahaya indiğini, vatandaşlarla ve teşkilatlarla diyaloga girerek siyasi yatırım yaptığını iddia ettiler.

 

ERDEMLİ’DE MUSA MUTLU’NUN AYAK SESLERİ

Erdemli eski Ak Partili Belediye Başkanı Musa Mutlu da sahaya geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği geniş katılımlı toplantıyla resmen indi. Ak Parti Edemli ilçe teşkilatının Referandum çalışmaları kapsamında yapılan Alata Mahallesi toplantısında konuşma yapan ,eski belediye başkanı Musa Mutlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum için önemli  açıklamalarda bulundu.

 

Referandumda vatandaşların neden Evet demesi gerektiği anlatan Mutlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye de teşekkür etmesi dikkat çekti. Mutlu, “Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, 15 Temmuz akşamında olduğu gibi halen kararlı ve bizim yanımızda ama tabanı aynı mı, değil mi onu biz bilemiyoruz. Ama tabanında hayır diyen kardeşlerimize de bu sistemi anlatacağız” diye konuştu.

 

Mutlu’nun da önümüzdeki yerel seçimlerde Erdemli Belediye Başkan Aday Adayı olması bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle