Hoşgeldiniz  

OKULLAR AÇILIYOR: MERSİN’DE BİR UYARI DA ŞOFÖRLERE GELDİ!

admin | 05 Eylül 2021 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Okulların açılmasıyla trafik yoğunluğunda artış bekleniyor. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim kurulu üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı “Okullar Açıldı Lütfen Dikkatli Olalım” uyarısını yineledi.

Okulların yarın açılmasıyla trafik yoğunluğu da artacak. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı da şoförlere uyarılarda bulundu.

Çocukların yetişkinler kadar trafik kurallarına hâkim olamayacağını kaydeden Veysel Sarı, “Uzmanların da belirttikleri gibi uzun süre evlerinde okul, arkadaş ve sosyal aktivitelerden uzak kalan çocuklarda Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görüleceği belirtilmiş olduğundan tüm sürücülerin trafikte tüm bu olasılıklar göz önünde tutulmalarını rica ediyorum. Ayrıca, çocuklarımızın, bu gergin süreçten etkileneceği, yetişkinler kadar trafik kuralları bilemeyecekleri gibi,  bazı küçüklerin ise uykusunu alamamış olmasından da kaynaklanan problemler yaşıyor olabileceği gibi, bir çocuğun yola kaçan topunu almak için aniden yola çıkabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak telafisi mümkün olmayan kaza ve felaketleri önlenebileceğini de unutmayalım” dedi.

MERSİN TRAFİK KAZALARINDA TÜRKİYE GENELİNDE 7. SIRADA!

Mersin’in trafik kazalarında 7. Sırada olduğunu kaydeden Sarı, “Bizleri oldukça üzen istatistikî bilgi ise, geçen yıllarda olduğu gibi ülke genelinde trafik kazaları oluş sıralamasında İstanbul ilk sırada Mersin ise maalesef yine 81 İl arasında 7. sırada yer almıştır. Mersin’de trafiğe çıkan araç sayısında büyük artışlar olurken Mayıs 2021 Tarihli TÜİK verilerine göre, Mersin’deki trafiğe kayıtlı motorlu araç sayısı da 661 Bin 481’e yükselmiştir.  Bu taşıtların ise yüzde 45,6’sını otomobil, yüzde 23,8’ini motosiklet, yüzde 17,3’ünü kamyonet, yüzde 5,6’sını traktör, yüzde 5,3’ünü kamyon, yüzde 1,4’ünü minibüs, yüzde 0,8’ini otobüs, yüzde 0,2’sini ise özel amaçlı taşıtlar oluşturmaktadır. Trafiğe her ay yüzlerce yeni aracın trafiğe çıktığı da dikkate alınarak her yıl binlerce insanımızı çoğunlukla sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarında kaybediyor olmamız bizlere, yani tüm sürücülerin çok ama çok dikkatli olmalarının gerekliliğini işaret etmektedir. Trafik kurallarına mutlaka uyalım, dikkatli olalım ve yuvalara ateş düşürmeyin.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle