Hoşgeldiniz  

MEZİTLİ SANAYİ SİTESİ ESNAFI ŞİMDİ İŞGALCİ OLDU! GÖZLER NEŞET TARHAN’DA

admin | 10 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mezitli’ye yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi’nin konumlandırılacağı bölgede yaşanan sıkıntı nedeniyle süreç askıya alındı. Mevcut Sanayi sitesini kaldırmayı planlayan ve imarda yerini konut alanı olarak işaretleten Mezitli Belediye başkanının şimdi bölge esnafına nasıl bir çözüm bulacağı merakla bekleniyor.

Mezitli’ye yapılması planlanan Küçük Sanayi Sitesi’nin konumlandırılacağı bölgede yer alan mülk sahibi ve hazine arazisindeki işgalcilerin tepkisi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi konuyu yeniden ele alma kararı almıştı.

Tekrardan değerlendirilecek bölgede sürecin Mezitli Sanayi Sitesi esnafı için uzaması, bir başka problemi daha gündeme getirdi. Mevcut Sanayi Sitesi bölgesinin yerini konut alanı olarak imarda işaretleten Mezitli Belediyesi, o bölgeye gerçekleştirmek istediği projenin maketini bile hazırlatmıştı. Yeni sanayi sitesinin yapılması planlanan bölge için imza atarak süreci başlatan Mezitli Belediyesi’nin son gelişmelerin ardından sanayi esnafının mevcut yerinden de tahliyesine yönelik harekete geçme ihtimalinin artması esnafı gerdi.

Sürecin uzaması belki de iptali halinde Mezitli Sanayi Sitesi esnafının da Mezitli Belediyesi’nin yeni projesi nedeniyle mevcut işyerlerindeki ruhsatların iptal edilme ihtimali esnafta huzursuzluk yarattı.

400 ESNAF ZORDA… APARTMAN ALTINDAKİ RİSK TAŞIYAN İŞLETMELER NE OLACAK?

Mezitli’de sanayide ve apartman altlarında faaliyette bulunan 400 küçük sanayi esnafı olduğu biliniyor. Özellikle apartman altlarında faaliyet gösteren işletmelerin yarattığı tehlikenin yanı sıra mevcut esnafın da iyice sıkışması gözleri Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a çevirdi.

Mevcut sanayi sitesi ve halin yer aldığı bölge için zaman kaybetmeden proje hazırlatan Tarhan’ın, sanayi sitesi esnafı için ne kadar sorumluluk alacağı da merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle