Hoşgeldiniz  

KORONAVİRÜSLÜ VAR DEDİLER, ANAMUR, BOZYAZI VE SİLİFKE’Yİ KARIŞTIRDILAR

admin | 12 Mart 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüsün Türkiye’ye de bulaştığını açıklamasının ardından sosyal medyada algı yönetenler çoğaldı. Hem Anamur’da hem de Silifke’de hastanelerde koronovirüslü hastanın olduğuna ilişkin paylaşımlar ilçeleri karıştırdı. Hastane başhekimleri açıklama yaparak, paylaşımları yalanladı.

Dünya’yı etkisi altına alan koronovirüsün Türkiye’de de görülmesi üzerine özellikle sosyal medya üzerinden doğru olmayan paylaşımlar vatandaşların panik olmasına sebep oluyor. Bugün Anamur, Bozyazı ve Silifke üzerinden yaydırılan “Hastanede koronovirüslü hasta var, Mersin’e sevk edildi” paylaşımlarının yayılması üzerinde hem Anamur hem de Silifke Devlet Hastanesi Başhekimleri açıklama yaparak, paylaşımları yalanladı.

SİLİFKE KARIŞTI: “ÇIKAN HABERLERE İTİMAT ETMEYİNİZ!”

Silifke Devlet Hastanesi Başhekimi Özgür Ozan Karak, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Silifke ilçemizde şuan için Corona virüs tespit edilen veya şüpheli herhangi bir hasta bulunmamaktadır. Sosyal medyada Silifke Devlet Hastanesinde Corona Virus şüphesi şeklinde haberlere itimat etmeyiniz” diyerek paylaşımları yalanladı. Başhekim Karak, vatandaşların yetkililerin resmi açıklamalarını takip etmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

BİR HABER YAPILDI, HEM ANAMUR HEM BOZYAZI AYAKLANDI!

Anamur’da ise ortalık daha çok karıştı. Anamur’da yayın yapan bir gazetenin “Bozyazılı henüz Umre’den yeni dönen bir vatandaş, koronavirüs teşhisiyle Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi” haberini yapınca, hem Bozyazı hem de Anamur karıştı.

Sosyal medya üzerinden hızla yayılan haberin ardından vatandaşları bilgilendirmek için Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Serkan Boz kameraların karşısına geçti.

Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Serkan Boz, “Hastanemizde olan rutin bir sevk işlemi akciğer enfeksiyonu tanısı alan erkek bir hastamızdır. Solunum sıkıntısı ve nefes darlığı şikayetleriyle müracaat etti. Hasta bize Bozyazı’dan gelmiş bir hasta gerekli tetkikler yapıldıktan sonra uzman arkadaşlarca Mersin’e sevk edildi. Hastanemizde şu ana kadar tespit edilmiş korona virüs hastası bulunmamaktadır. Hastanemizin acil servisi ve tüm birimleri hasta kabulünü yapmaktadır ve faaliyetlerine devam etmektedir. Anamurluların endişe edeceği hiçbir problem yoktur” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle