Hoşgeldiniz  

KOCAMAZ YENİ MECLİS VE YENİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İÇİN NE DEDİ?

admin | 10 Ağustos 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Katıldığı bir TV programında 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yeni dönem büyükşehir belediye meclisini değerlendiren önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, önemli tespitlerde bulundu.

Kanal 33’te Hülya Güzel’in sorularını yanıtlayan önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve yeni dönem büyükşehir belediye meclisini değerlendirdi.

YENİ MECLİS İÇİN NE DEDİ?

Şimdiki Büyükşehir Belediye Meclisi iş üretmekten ziyade şahsıma karşı kin ve nefret duygularıyla hareket eden insanların oluşturduğu bir görünüm sergiliyor. Şahsımla ilgili ihtirastan kaynaklı bir yapı görüntüsü çiziyor. Bu yapıda bir meclisin hizmet üreteceğini hiç zannetmiyorum

VAHAP SEÇER İÇİN NE DEDİ?

Sayın Seçer için bir değerlendirme yapmak için henüz çok erken. Seçimden çıkalı henüz 4,5 ay oldu. Ben Tarsus’ta 20 yıl başkanlık yaparak bu tecrübeyi kazandım.

Vahap Seçer, benim siyasetten önce tanıdığım bir arkadaşım. Meslektaşız onunla, aynı sektördeydik ikimizde. İnanın bana başarılı olmasını çok istiyorum. Bunun için dua ediyorum. Çünkü Vahap Seçer ne kadar başarılı olursa, Mersin o kadar kalkınır. Bu çok önemli. Hepimiz Mersin’de yaşıyoruz ve kentimizin gelişmesini istiyoruz.

Vahap Bey’e devir teslimde de söyledim, Kadir Gecesi dünyaya gelmiş diye. Biz kurucu Büyükşehir Belediye Başkanı olduk. Hizmet alanı 22 kat büyümüştü biz göreve geldiğimizde. Her türlü hizmet altyapısını hazır buldu. Bizden önce sadece 4 merkez ilçeden sorumlu olan büyükşehir, 2014’ten itibaren 13 ilçeye ve Mersin’in tüm mahallelerine yayıldı. Biz bu sistemi kurduk.

Gördüğüm kadarıyla Sayın Seçer’i yanlış yönlendiriyorlar. Birkaç kez konuşmasını dinledim, belediye borç içindeymiş, kötü yönetilmiş, belediye iştiraki şirketler iflastaymış. Bunları dedi Sayın Seçer. Benim devraldığım reel borç bugünkünden fazlaydı. 850 Milyon TL borçla devraldım ben. O zaman Dolar 2 TL idi. Ben devrettiğimde ise Dolar 6 TL’nin üzerinde işlem görüyordu. Yani 3 katını aştı 5 senede. Bir hesap yapın o günkü borcu 3’le çarpın. Bir de 4 ilçeyle yapılmıştı bu borç. Biz dünyanın hizmetini yaptık ve 13 ilçeye hizmet ağı kurduk. Vahap Seçer tecrübe kazandıkça görecek, bu borç ödenemeyecek bir borç değil hatta Büyükşehir için borç değil.

15 Temmuz 2016’dan beri Belediye’ye gelen paylarda 1,1 Milyar TL kesinti uygulandı. Sayın Seçer de her yerde söylemeye başladı, paylarımız azaldı diye. Biz bunu 15 Temmuz’dan beri söyledik. Açık söylüyorum, bu kesintiler olmasaydı belki de tüm borçlarımızı ödeyebilirdik.

Sayın Seçer sürekli personelin liyakatli olması gerektiğini ve kadrolarını da buna göre oluşturduğunu söylüyor. Ancak ben öyle görmüyorum. Liyakat sahibi kadroları görevden aldı. Ankara, İzmir ve İstanbul dışındaki taşra büyükşehirlerinde en büyük sıkıntı kalifiye personeldir. Bizim kadrolarımız liyakat sahibiydi ancak Seçer’in kadroları öyle değil.

Paylaşın:
Etiketler:

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle