Hoşgeldiniz  

İÇLERİ SOĞUTAN GELİŞME… MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞİMŞEK’E SORUŞTURMA BAŞLATTI!

admin | 26 Nisan 2018 | Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

23 Nisan kutlamalarında Kazanlı İlkokulu öğrencilerinin dans gösterisini “kıyafetleri müstehcen olduğu” gerekçesiyle yarıda kestiren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü adem Şimşek’e Milli Eğitim bakanlığı tarafından idari soruşturma açıldığı kaydedildi.

23 Nisan’da Mersin’de yaşanan olayın yankıları sürüyor.

 

Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek ile diğer ilgililerin izlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında 3’ncü sınıf öğrencileri dans gösterilerini sunmak üzere sahneye çıkmış, kısa süre sonra Okul Müdürü Zülfikar Tekin, kürsüdeki görevlinin yanına giderek bir şeyler söylemesinin ardından bir anda müzik kesilmişti

 

Müziğin kesilmesiyle birlikte görevli öğretmenler çocukların sahneden çıkmasını istemiş, çocuklar gözyaşları içerisinde sahneden indirilmişti. Çocukların kıyafetleri nedeni ile gösterinin yarıda kesildiğini öğrenen veliler duruma büyük tepki göstermişti.

 

Kazanlı’da yaşanan bu skandal kısa sürede tüm Türkiye’nin tepkisini çekmişti. Tepkiler üstüne açıklama yapan “O yaşta çocuklara ve eğitim ortamına uygun elbiseler değildi” demiş, bu sözler üzerine kamuoyunun tepkisi daha da büyümüştü.

 

BAKAN GÜL: “ASLA TASVİP EDİLEMEZ!”

 

Konuyla ilgili olarak Hükümet de harekete geçti ve Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek hakkında soruşturma başlattı. Açıklama Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’den geldi.

 

Olayla ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı’nın idari soruşturma başlattığını kaydeden Gül, “Masumiyetin ifadesi olan çocuklarımızı kendi bayramlarında bu şekilde rencide edici ve bu şekilde gerçekten üzücü tablolar yaşandıysa asla bunlar tasvip edilemez. Hangi gerekçeyle olursa olsun yapılan şey asla tasvip edilemez. Millî Eğitim Bakanlığı cezai soruşturma gerekiyorsa bunu da ihbar edecektir. Elbette cumhuriyet savcılarımız da gerekiyorsa o boyutuyla da araştırma yapacaktır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle