Hoşgeldiniz  

GÜNÜN EN MERAK EDİLENİ: “AKTAY İYİ PARTİ’Yİ KANDIRDI MI?”

admin | 30 Mayıs 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Partisinin Bozyazı İlçe Kongresinde son hafta pazarlığını itiraf eden CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay’a görevden alınan eski yönetimden gelen açıklama şok yarattı. Şimdi tüm kamuoyu CHP’li Aktay’ın İYİ Parti’ye “kazık atıp, atmadığını” konuşuyor.

31 Mart yerel seçimlerine son 1 hafta kala Bozyazı ve Gülnar’da CHP’li aday yerine İYİ Parti adayının destekleme kararı alındığını açıklayan CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, bu kararı uygulamadığı gerekçesiyle Bozyazı’da kongreye gidildiğini açıklamıştı.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından sert açıklamalar yaparak kendilerine böyle bir kararın bildirilmediğini ifade eden eski ilçe sekreteri Muzaffer Gedik’in, “İl Başkanım konuşmasında diyor ki görevden alınan parti örgütü parti emirlerine uymamıştır diyor. Ben partinin ilçe sekreteriydim, bana il başkanlığından İyi partiyle ittifak yapacaksınız diye yazılı bir tebligat gelmemiştir. Burada diyor ki İlçe örgütüne anlatamadık diyor. İl başkanım İlçe başkanımıza yönetimini topla İYİ partiyle ittifakı görüş dedi de benim ilçe başkanım bu görevi yerine getirmedi mi?” demesi kent gündemine bomba gibi düştü.

“SADECE ADAYIMIZI ÇEKSEK NE OLUR DEDİ, CHP İTTİFAK DEMEDİ!”

Gedik, “İl başkanım seçime bir hafta kala sadece bize yemekte ‘Adayımızı çeksek ne olur’ demiştir. İlçe başkanım da ‘seçime bir hafta kalmış ben şu andan itibaren adayımı çeksem Büyükşehir adayıma da oy alamam’ demiştir. Eğer tüm bunlar suç ise biz parti suçu işlediysek niye bizi disipline vermemiştir? Kendi partimin adayına çalışmak suç mu sayın il yöneticilerim sayın partili yoldaşlarım. Ben bir cevap bekliyorum” demesi gözleri İYİ Parti İl Başkanlığına çevirdi.

Seçimlere 1 hafta kala İYİ Parti ile yapılan Bozyazı ve Gülnar pazarlığını örgütlere deklare etmediği iddia edilen Adil Aktay’ın, İYİ Parti İl Başkanı Alican Özbayrak’a “Ben hallettim” deyip, demediğine çevrildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle