Hoşgeldiniz  

DOĞU AKDENİZ’DEKİ “SOĞUK SAVAŞ” AKKUYU’YA SIÇRADI: RUS TEKNOLOJİSİNİ KÖTÜLEME PROGRAMI BAŞLATILDI!

admin | 22 Temmuz 2019 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Doğu Akdeniz’de başlayan soğuk savaş, Türkiye’ye S-400 veren ve nükleer santral inşa eden Rusya’ya karşı algı operasyonları çekilmeye başlandı. Akkuyu’da çalıştığı öne sürülen mühendislerin iddiaları üzerinden Rus teknolojisini kötüleme ve Rusya ile Türkiye yakınlaşmasında toplum desteğinin çekilmesi için Türk halkını Rusya’ya karşı doldurulmaya çalışıldığı iddia edildi.

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Sol görüşlü BirGün Gazetesi’nde yer alan bir haber Türkiye gündemine bomba gibi düştü. Habere göre Rusya merkezli Rosatom şirketi tarafından Mersin Akkuyu’da inşa edilmekte olan nükleer santralde çalıştığı öne sürülen üst düzey yetkililerin açıklamaları iddiası şok yarattı. Anlatılanlara göre inşaatın her aşaması problemli ve ihmaller zinciriyle dolu.

Haberin yayılmasının ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da konuyu TBMM gündemine taşımasıyla iddialar daha da büyüdü.

CHP İDDİALARI TBMM’YE TAŞIDI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu bölgesinde yapımına devam edilmekte olan nükleer santral ile ilgili uzman ve yetkili kişilerin yapmış olduğu ürkütücü açıklamaları meclis gündemine taşıdı. CHP’li Başarır önergesinde; “Adeta kobay ülke durumunda olduğumuz ve Dünya’nın başka hiçbir ülkesinde inşa edilmeyen VVER-1200 model Nükleer Santrali’nde meydana gelebilecek bir kaza sonucunda yüzbinlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden kim ya da kimler sorumlu olacaktır?” sorusuna da yanıt aradı. CHP Mersin Milletvekili Başarır, Akkuyu’da yapımı devam eden VVER-1200 model nükleer santralin, Rusya’da yapımının, nükleer standartlara uymadığı gerekçesiyle Rus mahkemelerince iptal edildiğinin doğru olup olmadığını da sordu.

DOĞU AKDENİZ ISINDI

Türkiye’nin başlattığı sondaj çalışmaları nedeniyle hareketlenen Doğu Akdeniz’de Mersin Akkuyu’ya Rusya tarafından inşa edilen nükleer santral başta Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan üzerinden ABD dolduruşuyla sürekli eleştiriliyordu. Ege ve Akdeniz’de ABD ve Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemileri ve deniz kuvvetlerinin Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füzeleri almasıyla daha da hareketlenmeye başladı.

İNCİRLİK’TE NÜKLEER BAŞLIKLI BOMBA BİLGİSİ BİLİNÇLİ SIZDIRILDI

İlk olarak İncirlik hava üssünü kullanan ABD, Pentagon’un internet sitesinden “yanlışlıkla” nükleer başlık bulunan bombaların konuşlandığı yeri açıklaması ve 100’den fazlasının İncirlik’te olduğunun sızdırılması ile Türkiye kamuoyu şok yaşadı. Ardından nükleer santral inşa eden Rusya’nın teknolojisinin ve inşaat işinin baştan savma yapıldığı iddialarının yaydırılmasıyla Türkiye-Rusya ilişkilerinin halk nezdinde itibarsızlaştırma çalışmalarının da soğuk savaş içerisinde önemli bir propaganda aracı olarak kullanılmaya çalışıldığı da iddia edildi.

AKKUYU’DAKİ MÜHENDİSLER İDDİALARDAN RAHATSIZ

Akkuyu’da görev yapan mühendisler anlatılanların gerçeği yansıtmadığı, inşaatın her aşamasının sıkı kontrollerden geçirildiğini, politik çekişmeler nedeniyle inşaatın iftira derecesinde karalanmaya çalışıldığını öne sürdüler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle