Hoşgeldiniz  

DEVLET MERSİN’DE ROTAYI ÇİZDİ: UYUŞTURUCU VE KAÇAKÇILIK Bİ-Tİ-Rİ-LE-CEK!

admin | 13 Temmuz 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve Mersin Emniyet Müdürlüğü 2 ay içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarla uyuşturucu satıcılarına ve kaçakçılara büyük darbeler vurdu. Kaçakçılık ve uyuşturucu geçişlerinin en çok yaşandığı ve son dönemlerde başarılı çalışmalarla bu trafiği kısmayı başaran Şırnak’ın Valisi Ali İhsan Su’yun da Mersin’e atanmasıyla Devlet’in Mersin için rotası da ortaya çıkmış oldu.

Mersin 2 aydır kent genelinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarını ve kaçakçılarla yapılan mücadeleyi konuşuyor.

 

Mersin’e yeni atanan Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret eden Bakan Elvan, uyuşturucu sorununa ilk defa net bir şekilde dile getirdi. Bazı mahallelerde sorunun ‘çok ciddi’ boyutlarda olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle konuştu: “Mersin için sıkıntı teşkil eden bazı alanlar var. Özellikle uyuşturucu konusu. Başta Emniyet Müdürümüz olmak üzere, sayın valimiz, il jandarma komutanımız, ilgili tüm arkadaşlar bir bütün olarak uyuşturucu ile mücadelede çok önemli bir gelişme sağladı. Çok büyük bir gayret sarf ediliyor. Bundan sonraki süreçte de uyuşturucu konusunu Mersin’in gündeminden çıkarmak istiyoruz.”

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi, 2 ay içerisinde uyuşturucu satıcılarına birbiri ardına ağır darbeler indirdi. Yapılan operasyonlarla 541 kişi yakalanırken, 129’u tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonlarda, yaklaşık 326 kilogram çeşitli uyuşturucu madde ve 207 bin 658 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

 

129 KİŞİ CEZAEVİNE KONULDU

 

Ardı ardına gerçekleşen operasyonlarda polis 541 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zehir tacirlerinden 129’u tutuklanarak cezaevine konuldu. Operasyonlarda, 318 kilo 718 gram kubar esrar, 3 kilo 882 gram toz esrar, 443 gram toz esrar, 159 gram kokain, 2 kilo 60 gram bonzai, 1 kilo 385 gram ecstasy, captagon 202 bin 560 adet captagon, 818 adet yeşil reçete tabir edilen ilaç ve 4 bin 280 kök kenevir ele geçirildi.

 

KAÇAKÇILIĞA BÜYÜK DARBE

 

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kaçak sigara, akaryakıt, cep telefonu ve sahte içki satışı yapan şahıslara yönelik son iki haftada yürütülen çalışmalarda, 10 bin 473 paket kaçak sigara, 15 bin 596 litre kaçak akaryakıt ve 28 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi. Yapılan çalışmalarda olayla ilgisi bulunan 11 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerden 8’i ifadesi alındıktan sonra, adliyeye sevk edilen 3 şüpheli ise mahkemece adli kontrol kapsamında serbest bırakıldığı bilgisi de verildi.

 

VALİ SU, BAŞVCI ERCAN VE EMNİYET MÜDÜRÜ ŞAHNE’NİN ELİNİ GÜÇLENDİRDİ

 

Mersin’e yeni atanan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan’ın ve yine Mersin’e yeni dönemde atanan Emniyet Müdürü Mehmet Şahne’nin ağırlıklı olarak uyuşturucu satıcıları ve kaçakçılara yapılan operasyonlarının yankısı sürerken, Mersin’e yapılan yeni Vali ataması da Devlet’in Mersin planını ortaya net şekilde çıkardı. Şırnak Valisi görevindeyken sınırda kaçakçılara ve uyuşturucu trafiğine büyük darbe indiren ekibin başında olan Vali Ali İhsan Su’yun Mersin’e atanması ile Başsavcılık ve Emniyet’in elini daha da güçlendirdi. Vali Su’ya hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın da ilk görüşmede uyuşturucu operasyonlarına dikkat çekmesi, Mersin’de kaçakçılar ve uyuşturucu satıcılarıyla ilgili mücadelede kararlılık olarak yorumlandı

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle