Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’DEN VALİ SU’YA ŞOK “DE FACTO” SUÇLAMASI!

admin | 14 Ağustos 2020 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Marina kavşağındaki şehri kilitleyen uygulamayı kaldıran Vali Ali İhsan Su’yu isim vermeden eleştirdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2020 yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantı Döneminin 2. Birleşimi, MBB Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.

Oturumda Marina kavşağı ile ilgili Vali Ali İhsan Su’nun, Mersin’i kurtaran kararı CHP’li Seçer tarafından eleştirildi.

Büyükşehir’e bağlı UKOME’deki uzmanların Menderes Bulvarı Marina Kavşağı’na yaptığı trafiği kilitleyen uygulama, Vali Ali İhsan Su’nun talimatıyla kaldırılmıştı. Vali Ali İhsan Su’nun talimatıyla UKOME son aldığı karar doğrultusunda Marina kavşağını açarak trafiğin kilitlemesini önlemişti.

CHP’li Seçer’in, Vali Su’nun bu uygulamasını De Facto olarak nitelendirmesi büyük tepki çekti. Vali Su’nun bu kararı CHP’li Vahap Seçer’i, Vali Ali İhsan Su’ya yasalarda olmayan ama gerçekte uygulanan anlamında kullanılan Defakto suçlaması yapmasına kadar vardırdı. Oysa ki Vali Su’nun bu kararı Marina esnafları ve Mersinli vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle karşılanmıştı.

Konuyla ilgili konuşan Vahap Seçer, “Hiçbir demokratik refleksi olan bir belediye başkanı bunu kabul etmez arkadaşlar. Ama ben bunu sindirdim, sindirmek zorundayım. UKOME kararıyla bir kavşağı kapatma kararı çıkacak, ben bunu uygulayacağım, ben hukuku uygulayacağım ve bir müddet sonra bana haber verilmeden De Facto bir karar alınacak ve bundan belediye başkanı haber edilmeyecek” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle