Hoşgeldiniz  

BERDAN TEKSTİL ARAZİSİNİN SATIN ALINMASINA ONAY

admin | 13 Haziran 2017 | Dünya, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İflas eden ve uzun zamandır TMSF ile Vakıflar Bankası’nın elinde atıl durumda bulunan Berdan Tekstil arazisinin satın almak için Mersin Büyükşehir Belediyesi oy çokluğuyla onay verdi.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 21, idare tekliflerine ait 32 ve gündem dışı 6 tane olmak üzere toplam 59 madde görüşüldü.

 

Meclis toplantısında gündemin en önemli maddesi olan Tarsus ilçesi Yunusoğlu Mahallesi’nde bulunan Berdan Tekstil arazisinin İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) veya Fuar alanı olarak düzenlenmek üzere satın alınarak hizmete kazandırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu’nun müşterek raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Berdan arazisi oylamasında Ak Parti grubu ret oyu verdi. Mersin-Adana karayolu güzergahında bulunan 74 bin metrekare ve 82 bin metrekare alana sahip iki taşınmazın satın alınmasının 70-80 milyon lira gibi çok yüksek kamulaştırma bedelini beraberinde getireceğini gerekçe gösteren Ak Partili Meclis üyesi İsmail Yerlikaya ayrıca Mersin’de bir fuar alanı olduğunu belirterek ret oyu vereceklerini açıkladı.

 

Bunun üzerine konuşan Başkan Kocamaz, belediyenin her kuruşunun harcanması konusunda çok daha fazla hassas olduklarını vurguladı. Kocamaz, “Her zaman böyle bir alan denk gelmez. Bu alanın en önemli özelliği yeni havaalanına yakın olması ve otoban bağlantısına yakın olması. Burada hazır bir tesis var, bunun maliyetini de göz önüne almak lazım. İş geliştirme merkezleri bizim için çok önemli. Bizim bu tür yerlerin sayısını artırmamız lazım. Burada öncelikli düşüncemiz fuar alanı, o olmadığı takdirde iş geliştirme merkezi olacak. Bu konuda komisyonda destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BU ALAN HEM ADANA’YA HEM MERSİN’E HİTAP EDECEK”

 

Merkez Yenişehir ilçesinde bir fuar alanı olduğunu, ancak yılda 4-5 fuar açıldığını belirten Kocamaz, yeni bir fuar alanına neden ihtiyaç duyduklarını da açıkladı. Burhanettin Kocamaz, “Adana’da da bir fuar alanı var. Orada da senede 7-8 tane fuar oluyor. Aslında Çukurova çanağında tek bir fuar alanı olması ve Adana’ya da Mersin’e de hitap etmesi lazım. Bu fuarları Adana ile Mersin’in ortak yürütmesi lazım. Her zaman böyle bir yer denk gelmez. Allah kimsenin başına vermesin, orası memleket ekonomisine çok büyük katkılar sağlarken, bugün atıl vaziyette. Bu alanın bir kısmı Vakıflar Bankası’na, bir kısmı da TMSF’ye geçmiş. Bu alanın en önemli özelliği, yeni havaalanına yakın, otoban bağlantısına da çok yakın olması. Dolayısıyla oraya tarla alınsa daha uygun olur mantığıyla değil, burada hazır bir tesis var, o tesisin maliyetini de göz önüne almamız lazım” diye konuştu.

 

“BİRİLERİNE DEĞİL, BELEDİYEMİZE RANT SAĞLAYACAĞIZ!”

 

Ak Parti grubunun 70-80 milyon TL gibi bir maliyet olacağı açıklamasına da katılmadığını ifade eden Kocamaz, “Biz burayı kamulaştırdığımızda göreceksiniz ki, o söylediğiniz rakamın yarısını bile tutmayacak. Biz belediyenin her kör kuruşunun peşinden koşarken burayı birilerine rant sağlamak için değil, gerekirse belediyemize rant sağlamak için değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle