Hoşgeldiniz  

ASRIN PROJESİ’NİN ARIZALI BORULARI SAHİLE VURDU!

admin | 02 Mart 2020 | Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Anamur’dan KKTC’ye su taşıyan Asrın Projesi olarak bilinen Alaköprü projesinde borular sahile vurdu. Ocak ayında yaşanan arızadan sonra meydana gelen olayın ardından KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı açıklama yaptı.

Antalya’nın Aksu ilçesinde 200 metre uzunluğunda dev plastik bor sahile vurdu. Sahilde dev plastik boruyu görenler şaşkına döndü. Bahse konu boru yetkililere haber verilmesi sonucu iş makineleri ile denizden çıkarıldı.

Şu anda da sahile vuran borunun bahse konu projedeki patlayan boru olduğu ve zamanla sahile vurduğu tahmin ediliyor.

KKTC TARIM VE DOĞAL KAYNAKLAR BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Anamur’dan KKTC’ye taşınan su hakkında açıklama yapan KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye’den Kıbrıs’a su taşıyan borularda yeni bir arıza veya sorun bulunmadığına dikkat çekti.

Açıklamada, “Antalya’da sahile vuran parça boru, Ocak ayında Su Temin Projesinde meydana gelen arıza sonrasında, denizin 250 metre altında yapılan çalışmalar esnasında sorunlu borulardan çıkartılan borular haricinde, kesilme sonucu yerinde kalmış olan yaklaşık 100 metrelik arızalı parça borunun yüzeye çıkmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Su İşleri borunun tamiratı için ihale sürecini başlatmış olup, çalışmaları devam etmektedir. Kamuoyuna önemle duyurulur” denildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle