Hoşgeldiniz  

AK PARTİ YENİŞEHİR İLÇE BAŞKANI TOPÇU BASINLA BULUŞTU

admin | 20 Ocak 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, basınla buluştuğu toplantıda hedeflerini anlattı. Kendisine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı örnek aldığını kaydeden Topçu, “Recep Tayyip Erdoğan, ilk Refah Partisi’nden aday olduğunda gülen insanlar olmuştu. O dönemi tam anlamıyla Yenişehir’e benzetiyorum. Sokağa çıksak, ‘AK Parti Yenişehir’de birinci parti olacak’ desek herkes bize güler. Erdoğan’a da gülmüşlerdi. Ama azmiyle, çalışmasıyla 114 bin oy ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aldı” dedi.

topçubasıntoplantısı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, Suphi Öner Öğretmenevi’nde sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basınla gerçekleşen tanışma toplantısında Başkan Topçu, görevde bulunduğu 2 aylık sürede hayata geçirdikleri çalışmaları ve önümüzdeki dönemde hedefledikleri projeleri anlattı. Başkan Topçu’nun konuşmasından önce hayata geçirilen çalışmalar ve projeler, slayt gösterisi ile anlatıldı.

 

Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’de yola çıktığı aynı ruhla çalıştıklarını dile getiren Başkan Topçu, göreve 2 ay önce başladığını anımsatarak, “Erdoğan’ın 94 ruhu ile yola çıktık. Yenişehir güçlü gelecek, Yenişehir tamam inşallah” dedi.

 

En genç ilçe başkanlarından biri olan Başkan Topçu, kendisini tanıtarak başladığı konuşmasında; şunları kaydetti:

 

“1986 doğumluyum. Türkiye’de AK Parti’nin en genç ilçe başkanlarından biriyim. Erdoğan, 1984 yılında Beyoğlu İlçe Başkanı olduğunda 30 yaşındaydı. Allah bize de 30 yaşında bu kutlu davada ilçe başkanı olmayı nasip etti. Siyasi hayatıma 2009 yılında Toroslar Gençlik Kolları’nda başladım. Toroslar Gençlik Kolları Başkanlığı’na aday oldum. Nasip olmadı, görevime devam ettim. Büyükler bize; ‘bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacak ya da bu daha hayırlı’ derler. Yaklaşık 6 ay sonra gençlik kolları ikinci başkanı oldum. İl yönetimine girdim. İsmail Taşpınar başkanımızın döneminde; İl Teşkilat Başkanlığı görevini yürüttüm. Daha sonra genel merkezimiz ve İl Başkanımız Cesim Ercik, tarafından il yönetimine atandım. Şimdi de Başbakanımız ve teşkilatımızın verdiği yetki ile Yenişehir İlçe Başkanıyım.”

 

AK PARTİ, YENİŞEHİR’DE BİRİNCİ PARTİOLACAK

 

“Bizim işimiz insan kazanmak” diyen Bekir Topçu, her vatandaşın en güzel şekilde karşılanması için telkinlerde bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

 

“Recep Tayyip Erdoğan, ilk Refah Partisi’nden aday olduğunda gülen insanlar olmuştu. O dönemi tam anlamıyla Yenişehir’e benzetiyorum. Sokağa çıksak, ‘AK Parti Yenişehir’de birinci parti olacak’ desek herkes bize güler. Erdoğan’a da gülmüşlerdi. Ama azmiyle, çalışmasıyla 114 bin oy ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni aldı.” Başkan Topçu, o dönemde Erdoğan’ın yaşadığı olaylardan anekdotlar anlattı.

 

TUTMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ

 

Yenişehir’de herkese ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Başkan Topçu, “250 bin nüfusumuzun, 170 bin seçmenimizin, 70 bin hanemizin, 98 bin kadın seçmenimizin, 46 bin genç seçmenimize ulaşacağız. Görmedik insan, tutmadık el bırakmayacağız. Gönlüne girmediğimiz insan bırakmayacağız.”

 

HERKESİN EVLADI KARDEŞİ OLMAK İSTİYORUZ

 

“Çıktığımız bu kutlu davada çok güzel işler yapacağız” ifadelerini kullanan Başkan Topçu, göreve geldiği günden beri gece gündüz çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

 

“30 gençlik kollarımı, 30 kadın kollarımı ve 30 ana kademe teşkilatım olmak üzere 32 mahalle başkanım ve yönetimimi tam olarak hazırladıktan sonra sahaya indim. Bugün elhamdülillah hazırladım ve 30 gençlik kollarım, 30 kadın kollarım ve 30 ana kademe teşkilatım Yenişehir’de manevra hareket kabiliyetine sahiptir. İlk denemelerini geçen hafta yapmış olduğumuz danışma meclisleri ile ne kadar güçlü olduğumuzu gösterdik. AK Parti, mağdurların, mazlumların partidir. Bizler insanlarımıza giderken, ‘biz seçimden seçime giderken değil. Her zaman sizin yanında olan, sizlerin derdiyle dertlenen insanlar olmak istiyoruz. Sizlerin evlatları, kardeşleri olmak istiyoruz. Bizler bu sebeple buradayız’ diyoruz. Gerek mahalle muhtarlarımız, gerek engellilerimiz, hastalarımız, gerekse seçmenlerimizin her birini ziyaret ediyoruz. Önümüzdeki günlerde sahaya indiğimizde yoldan geçen insanlarımızla sohbet ettiğimizde, akşam evlerine gittiğinde bizleri eşlerine, çocuklarına anlatmıyorsa bizler başarısızız demektir. Biz her dokunduğumuz insanı etkilemek zorundayız. Hepimiz değer görmek isteriz. Yenişehir’de 250 bin insana bizzat ulaşacağız. Hanım ablalarımız insanlarımızın kapısını çalarken, kız istemeye giderken yaşadığımız heyecanı yaşayacağız. Her bir insanımızın gönüllerini fethedeceğiz. 2 aylık çıkmış olduğumuz yolda, kadın kollarıma, gençlik kollarıma, mahalle teşkilatlarıma göstermiş oldukları azim ve üstün başarıdan dolayı teşekkür ediyorum”

 

SİYASETİN PASİF ÖZNESİ OLAMAYIZ

 

Siyasetin pasif öznesi olamayacaklarını vurgulayan Başkan Topçu, “Biz siyasetin aktif öznesi olacağız. Bizim yapacağımız siyaset, zaman kalınca partiye 5 dakika uğrama siyaseti değildir. Bedenimizi, ruhumuzu vereceğimiz bir siyaset. Ben 30 yaşında ömrümü bu millete vakfettim. Vakfetmeye de devam edeceğim. ‘Birinci parti olalım’ diye değil, gerçekten insanların gönlüne girelim diye bu yoldayız. Kimse bana zorla ‘ilçe başkanı ol’ demedi. Gönüllük esası hem benim için hem de teşkilatlarım için bitmiştir. Artık gönüllüyüz, zorunluyuz. Hepimiz kapı kapı memleketi gezmeye mecburuz. Biz siyaseti iki şey için yapıyoruz. Birincisi Allah’ın rızasını kazanmak, ikincisi bu milletin gönlünde yer edinebilmek için bu işi yapıyoruz. Tek derdimiz bu. İnsanımızda aldığımız olumlu enerji bizi mutlu ediyor. Onurluyum, gururluyum Erdoğan gibi bir liderin askeri olduğum için. Böyle bir teşkilatın mensubu olduğum için mutluyum. Biz bu yola sevmek için çıktık” diye konuştu.

 

AK Parti’deki ‘istişare’ kültürüne dikkat çeken Başkan Topçu, “İstişare Peygamber efendimizin (S.A.V) hadisidir. Rabbimizin, ‘habibim’ dediği Peygamber Efendimiz, hep ailesiyle istişare edermiş. Biz de bunu kendimize her zaman ölçü alarak, sizlerle istişare etmek için buradayız. Bu memlekete nasıl hizmet ederiz, nasıl taş üstüne taş koyarız bunun hesabını yapalım. Yenişehir’imizde 250 bin insanımıza nasıl hizmet ederiz bunun hesabını yapalım. Bir gün hepimiz ölüm gideceğiz, gelin öyle güzel, hayırlı işler yapalım ki öteki tarafa gittiğimizde Rabbimize anlatacak güzel şeylerimiz olsun” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle