Hoşgeldiniz  

TOROSLAR BELEDİYESİ’NİN 3 OCAK PROGRAMI AÇIKLANDI

admin | 02 Ocak 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Kuvayi Milliye yürüyüşüne bu yıl da izin vermeyen Mersin Valiliği geri adım atmadı. Programı açıklayan Belediye Başkanı Tuna da yürüyüşten hiç bahsetmedi.

hamituna3ocakprogramacikladi

Toroslar Belediyesi’nin 11 yıldır gerçekleştirdiği 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Kuvayi Milliye yürüyüşü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Valilik’ten onay alamadı. Geçtiğimiz yıl resmi izin olmamasına rağmen yürüyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın bu yıl OHAL gerekçesiyle yürüyüşe katılmayacağı öne sürülüyordu.

 

Tuna, bugün yaptığı açıklamada Toroslar Belediyesi’nin etkinlik programında yürüyüşten hiç bahsetmedi. Vatandaşları Cirit gösterisine davet eden Tuna, kutlama programı çerçevesinde, bu yıl 10’uncusunu düzenledikleri “3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Futbol Turnuvasının” finalini de 3 Ocak’ta yapacaklarını belirtti.

 

Valiliğin yürüyüşe güvenlik gerekçesiyle izin vermemesinin ardından özellikle sosyal medyada yürüyüşü gerçekleştireceklerini belirten vatandaşların Tuna’nın katılmayacağını “dolaylı” olarak açıklamasının ardından Anıtın orada toplanıp, toplanmayacağı merakla bekleniyor. Başkan Hamit Tuna’nın da resmi programda yer alan İstasyon Meydanı’ndan Cumhuriyet Alanı’na kadar yapılacak yürüyüşe katılıp, katılmayacağı Mersin kamuoyu tarafından merak edilen konuların başında yer alıyor.

 

İŞTE TOROSLAR BELEDİYESİ TARAFINDAN SERVİS EDİLEN HABER METNİ:

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

Mesajında, vatan toprağının kolay kurtulmadığına ve kolay kazanılmadığına vurgu yapan Belediye Başkanı Hamit Tuna: “Bu topraklar kolay kazanılmadı. Her karış toprağında aziz şehitlerimizin kanları ve kahraman gazilerimizin ayak izleri vardır. Bu milletin evladı olarak, üzerinde yaşadığımız toprakları bize vatan yapan ve varlığımızın nedeni olan aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize gönül borcumuzu, devletimizi ve vatanımızı koruyarak, Cumhuriyetimizi çağdaş medeniyet seviyesine taşıyarak, ödeyebiliriz. Ulu Önderimiz Atatürk’ün de ifade ettiği gibi, ‘Tarihini Bilmeyen Milletlerin Coğrafyasını başkaları çizer.’ Biz de bu düşünceden yola çıkarak, gençliğimize tarih şuurunu aşılamaya çalışıyoruz. Bu nedenle de milli bayramlarımız da çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklerden bir tanesi de kentimiz Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu olan 3 Ocak günlerinde her yıl geleneksel olarak hazırladığımız kutlama programlarıdır. Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve Mersinimizin 3 Ocak Zafer gününü kutluyorum” dedi.

 

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kutlama programı çerçevesinde; bu yıl 10’uncusunu düzenledikleri “3 Ocak Kurtuluş Kupası Kurumlar Arası Futbol Turnuvasının” finalini 3 Ocak’ta yapacaklarını söyledi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında başlatılan ve Mersin genelinden 31 kurum takımının katıldığı turnuvada bugüne kadar 95 karşılaşma yapılırken, Mersin Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi de adını finale yazdıran takımlar oldu.

 

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci yıldönümünde şampiyonun belirleneceği turnuvanın final müsabakası ise; 3 Ocak 2017 Salı günü saat: 11.00’de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda oynanacak Mersin Barosu ve Karayolları arasındaki üçüncülük maçının ardından saat:13.00’de Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Üniversitesi arasında yapılacak.

 

Toroslar Belediyesi, Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl yine Mersinlileri ata sporu cirit ile buluşturacak.

 

Erzurum Çiftlik Atlı Spor Kulübü Cirit Grubunun sunacağı gösteriler; 3 Ocak 2017 Salı günü saat: 15.30’da Demirtaş Mahallesi Yumuktepe futbol sahasında gerçekleştirilecek.

 

Tüm Mersinlileri 3 Ocak’ta gösterileri izlemeye davet eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, her yıl geleneksel olarak organize ettikleri etkinliklerle amaçlarının Kurtuluş Günü’nde farklı ve coşkulu bir manevi havayı hep birlikte teneffüs etmek ve tarih şuurunu genç nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle