Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… BÜYÜKŞEHİR’DE MESAİYE BAŞLATILAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK EDİLEN PERSONELE YILLIK İZİN DAYATMASI BAŞLADI!

admin | 01 Temmuz 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

COVİD-19 salgını nedeniyle kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne sevk edilen Büyükşehir personelleri, normalleşme döneminde işe çağrıldı. İş yerine gelen tüm kısa çalışma ve ücretsiz izne sevk edilen işçilere yıllık izin dayatması yapıldığı bildirildi.

Pandemi sürecinde hem işverenlere hem de çalışanlara destek olmak üzere geçen yılın mart ayından bu yana uygulanan ve 3 milyondan fazla çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneği, bugün bitti.

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimi de önceki dönemde işe alınan ve çalışan yüzlerce personeli kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne yollayarak kurumla bağını kopartmak için harekete geçmişti.

Sansasyonel Haber’in dün duyurduğu Genel Sekreter Olcay Tok imzalı, yıllık izne çıkartılma emrini içeren yazının karşılığı bugün uygulanmaya başlandı.

YILLIK İZİN KULLANDIRILMAYA BAŞLANDI

Normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte CHP’li Büyükşehir yönetimi, kısa çalışma ödeneği ve ücretsiz izne sevk ettiği tüm personeli geri işe çağırdı. Personele işbaşı yaptırmayan yönetim, yıllık izin kullandırarak personelin işbaşı yapmasının yine önüne geçti.

30 İLA 50 GÜN ARASINDA DEĞİŞEN YILLIK İZİNLER ZORLA KULLANDIRILMAYA BAŞLANDI

Ücretsiz izne yolladığı tüm özel güvenlikçilerin yıllık izinlerini hesaplayan CHP’li yönetim, personele imzalattığı kağıtla yıllık izinlerini tebliğ etti. 30 gün ila 50 gün arasında yıllık izinleri bulunan personel, bu süre zarfında yine işbaşı yapamayacak.

İLÇELERE YILLIK İZNE DİRENEN İŞÇİLERE ZORLA İMZALATILDI… FLAŞ İDDİA

İlçelerde de aynı durum yaşandı. Bazı ilçelerde yıllık izin istemeyen personele zorla kağıt imzalatıldığı ve yıllık izne çıkartıldığı iddiası Mersin’de büyük yankı uyandırdı.

DETAYLAR GELECEK!

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR, 1 TEMMUZ İÇİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK ETTİĞİ İŞÇİLERİN AKIBETİNİ BELİRLEDİ

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle