Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR, 1 TEMMUZ İÇİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK ETTİĞİ İŞÇİLERİN AKIBETİNİ BELİRLEDİ

admin | 30 Haziran 2021 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

COVİD-19 salgını nedeniyle yürürlüğe alınan kısa çalışma ödeneği, nakit desteği ve işçi çıkarma yasağının sona ereceği 1 Temmuz tarihi itibariyle CHP’li Büyükşehir’in önceki dönem işçileri hakkında izleyeceği yol haritası Genel Sekreter Olcay Tok’un yazısıyla netleşti.

Pandemi sürecinde hem işverenlere hem de çalışanlara destek olmak üzere geçen yılın mart ayından bu yana uygulanan ve 3 milyondan fazla çalışanın yararlandığı kısa çalışma ödeneği, bugün bitiyor.

Sadece kısa çalışma ödeneği son bulmuyor; 2020’nin Nisan ayında işvereni tarafından ücretsiz izne çıkartılan, kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik maaşından yararlanamayanlara ödenen nakdi ücret desteği ile birlikte işverenin, çalışanı işten çıkarma yasağı ya da bir başka isimle fesih yasağı süresi de bugün itibarıyla sona eriyor.

Özetle, salgının başından bu yana işverenlere ve çalışanlara verilen desteklerin tamamı son bulacak.

Bugün itibariyle fesih yasağı ve dolayısıyla tek taraflı ücretsiz izne gönderme hakkı veren geçici onuncu madde hükümleri ortadan kalkıyor. Yeni bir uzatma kararı alınmaz ise, bu tarihten sonra artık normal düzene geçiliyor. Kısa çalışma ödeneği de biteceğinden işçilerin primleri 30 gün üzerinden yatırılacak, mesailer haftalık 45 saat olarak uygulanıp maaşlar ise tam ödenecek.

BÜYÜKŞEHİR 1 TEMMUZ İTİBARİYLE NE YAPACAK?

31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen CHP’li Vahap Seçer yönetimi de önceki dönem işe alınan milliyetçi/muhafazakar işçilere uyguladığı kıyım ve mobbing ile gündemdeydi.

İşten çıkarma yasağının uygulandığı günden bu yana işçi çıkartamayan CHP’li yönetim mobbingin dozunu arttırmış, işçileri istifaya zorlamıştı.

Nakit desteği ve kısa çalışma ödeneğinin uygulamaya geçirilmesiyle Büyükşehir ve MESKİ bünyesindeki yüzlerce işçi kurumdan kopartılmak için bu uygulamalara sevk edilmişti.

30 Haziran itibariyle verilen desteklerin son bulmasıyla Büyükşehir yönetiminin kısa çalışma ödeneğine sevk edilen işçiler için nasıl bir yol izleyeceğini de yayınladığı talimatla tüm kuruma duyurdu.

Genel Sekreter Olcay Tok imzalı yazıya göre kısa çalışma ödeneği ve nakit desteğine sevk edilen personelin 1 Temmuz itibariyle işbaşı yapacağı açıklandı. Göreve geri çağrılan personelden yıllık izni bulunan personelin 1 Temmuz itibariyle de yıllık izne çıkartılacağını duyurdu.

İŞTEN ÇIKARMALAR NE OLACAK?

Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle işten çıkarma yasağı da 30 Haziran itibariyle sona eriyor.

Kabine tarafından işten çıkarma yasağıyla ilgili yeni bir düzenleme gelmeyerek, süre uzatımı olmazsa CHP’li yönetimin kaldığı yerden işçi çıkarmalara devam edeceğinden endişe ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR, 1 TEMMUZ İÇİN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE SEVK ETTİĞİ İŞÇİLERİN AKIBETİNİ BELİRLEDİ için 1 yorum

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle