Hoşgeldiniz  

SEÇER’İ SANDIĞA RESMEN GÖMMÜŞLERDİ: SEÇER’E KARŞI ŞİMDİ DE MEZİTLİLİ CHP’Lİ ATAMA ADAY DEĞİL, ÖNSEÇİM İSTEDİ!

admin | 23 Ekim 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Büyükşehir belediye Başkanı Vahap Seçer’e muhalifliği ile öne çıkan CHP Mezitli’de bomba önseçim çıkışı geldi. CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, yerel seçimlerde aday belirlenirken ön seçim istedi. Yılmaz, “Delege sistemi olmaksızın; Belediye başkan adaylarının, çalışma arkadaşı olacak olan belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde, parti içinde en geniş uzlaşma ortamı sağlanmalı, adaylar da gerek ilçesinde gerekse de ilinde kayıtlı tüm üyeler ile yapılacak ön seçimle belirlenmelidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongrede seçildiği takdirde Mersin seçimleri için yeniden aday göstereceğini söylediği Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in aday olarak “atanmasına” ilk örtülü çıkış CHP Mezitli ilçe örgütünden geldi.

CHP Mezitli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet ve Demokrasi Şöleni’nde konuşan İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, partiye kayıtlı tüm üyelerin katılacağı bir önseçimle adayların belirlenmesi çağrısı yaptı.

KONGRE SONRASI ADAYLARIN NASIL BELİRLENECEĞİ KESİNLEŞECEK

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, “Bu yerel seçim sürecinde de tabi ki kentleri yönetecek kişi nasıl biri olmalı sorusunun yanıtı çok önemli. Yakın gelecekte Kurultay sürecimiz ve sürecimizin hemen devamında, yerel yönetimlere kimlerin aday olacağı, hangi yöntem ya da yöntemlerle adaylıkların belirleneceği tartışılacak” diyerek kurultay sonrasında aday belirleme sürecinin işleyeceğini söyledi.

CHP’Lİ ULAŞ YILMAZ: “ÖNSEÇİM KONUSUNDA ISRARLIYIZ!”

Yılmaz, “Delege sistemi olmaksızın; Belediye başkan adaylarının, çalışma arkadaşı olacak olan belediye meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde, parti içinde en geniş uzlaşma ortamı sağlanmalı, adaylar da gerek ilçesinde gerekse de ilinde kayıtlı tüm üyeler ile yapılacak ön seçimle belirlenmelidir. Mezitli İlçe Yönetimi olarak bizler, ön seçim konusunda ısrarcıyız. Seçim kazanmak için tüm Türkiye’de bu neredeyse ön şarttır. Ayrıca Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi aday listelerinin, bulundukları ilçede üyelerinin güveniyle, onayı ile seçilmiş İlçe Başkanlığı mührü ve eliyle Seçim Kurullarına teslim edilmesi gerektiğinin altını önemle çizmek istiyorum” açıklaması yaptı.

SEÇER’İN DESTEKLEDİĞİ İLÇE BAŞKANI DEĞİL, MUHALİFLERİN ADAYI KAZANMIŞTI!

CHP’nin Mersin’de güçlü olduğu ilçelerden olan Mezitli’de delege seçimlerinde çıkan sonuçlar da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer açısından tam bir batış olarak ortaya çıkmıştı. Delege seçimlerinde Seçer’in desteklediği mavi liste Mezitli’de sadece 7 delege çıkartabilmiş, Seçer muhalifleri ise 393 delege sayısı kazanmıştı. Bu sonuçlarla gidilen ilçe kongresinde muhaliflerin adayı Ulaş Yılmaz ilçe başkanlığını kazanmıştı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SEÇER’İ SANDIĞA RESMEN GÖMMÜŞLERDİ: SEÇER’E KARŞI ŞİMDİ DE MEZİTLİLİ CHP’Lİ ATAMA ADAY DEĞİL, ÖNSEÇİM İSTEDİ! için 1 yorum

  1. Teyfik dedi ki:

    Hiç bir zaman vahap secer, ilçe belediye başkanlarının ilçelerinde kendisinden fazla oy almasını içine sindiremedi

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle