Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN BATI GİRİŞİNDE DENETİMLER SIKLAŞTIRILDI

admin | 15 Aralık 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’in batı girişi Anamur’da şehir giriş çıkışlarında kontrol noktalarının arttırıldığı ve kente giren her aracın detaylı arandığı kaydedildi. En son 2011 yılında Anamur’da bu kadar sık kontroller gerçekleştirilmiş, o dönemde PKK’nın sözde Amanos sorumlusu gerçekleştirilen operasyonla ele geçirilmişti.

Mersin’in batı girişi olan Anamur’da güvenlik kontrolleri hareketliliği yaşanıyor. Şehre giriş-çıkış yapan her araç didik didik aranıyor, kimlikler sorgulanıyor. Kontrollerin sıklaşmasında Emniyet ve jandarma birimlerine gelen ihbarların etkili olduğu, batı illerine yönelik terör eylemleri gerçekleştirilebileceği ihbarlarının yoğunlaşması üzerine Mersin’in batı giriş-çıkış noktası Anamur’da denetimlerin arttırıldığı ifade ediliyor.

 

2011’DE DE DENETİMLER ARTMIŞ, PKK’NIN SÖZDE BÖLGE SORUMLULARI YAKALANMIŞTI

 

Anamur’da bu yoğunlukta bir hareketlilik en son 2011 yılında gerçekleşmişti. 12 Kasım 2011’de Aydıncık ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda PKK’nın sözde Amanos sorumlusunun da aralarında bulunduğu 8 terörist yakalanmıştı. Yakalanan teröristlerde çok sayıda mühimmat da ele geçirilmişti. İçişleri Bakanlığı operasyon sonrasında yaptığı açıklamada yakalanan grup içerisindeki örgüt militanlarının, Amanoslar kırsalında geçmiş dönemlerde gerçekleştirdikleri 15 eylemin aydınlatıldığı, terör örgütünün Akdeniz açılımı hedefleri ise boşa çıkartılarak örgüte maddi ve manevi yönden darbe vurulduğu, örgüt militanlarının eylem yapmak amaçlı olarak değişik illerde bulunan bazı kamu kurumları ile askeri ve polis tesislerine yönelik olarak istihbarat/keşif/değerlendirme faaliyetlerinde de bulundukları yapılan tahkikat neticesinde ortaya çıktığı açıklanmıştı.

 

2011’deki bu operasyondan yaklaşık 3 ay önce yine bu dönemdeki gibi sıkı kontroller başlatılmıştı. Antalya’dan yola çıkan teröristleri ve mühimmatı taşıyan kamyonet, Anamur’daki kontrol noktasından “kontrollü” şekilde bırakılmış, Aydıncık’a kadar takip edilmişti. Aydıncık’ta bekletilen Özel Harekat Polisleri belirlenen noktada takip edilen aracın durdurmuş ve teröristlerin kaçmasına fırsat vermeden, teröristler ele geçirilmişti.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle